Ο υπουργός εργασίας (δεν) απαντά στους πολίτες. Η μόνη χώρα που 1.5 εκ. άνεργοι έχουν υπουργό!

Όποιος είχε την αντοχή –όχι λόγω περασμένης ώρας, αλλά νεύρων- να ακούσει τον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση στην…

εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου «Ενικός», θα σιγουρεύτηκε πως αυτή η πατρίδα δεν έχει σωτηρία.

Μία πρώτη παρατήρηση: ο κ. Βρούτσης πρέπει να συνεννοηθεί με τον κ. Σαμαρά και να μας πουν πόσα είναι αυτά τα χρόνια της ύφεσης. Χτες ο κ. Βρούτσης μας είπε πως είναι πέντε, ο κ. Σαμαράς στη Γερμανία, μας είπε επτά. Ας τα βρούν γιατί εκεί μάλλον έχουν ένα κενό στην πληροφόρηση και ίσως αυτές οι 700 ημέρες λογιστικής αστοχίας να έχουν και κάποιο κέρδος για την Ελληνική κοινωνία. Λέμε τώρα.. Και να πάψουν να στενοχωρούν και τον Καραμανλή χωρίς λόγο..
Πάμε τώρα στην αν-ουσία της χτεσινής συνέντευξης του υπουργού των 1.5 ανέργων της χώρας. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που οι άνεργοι έχουν υπουργό!!
Ο κ. Βρούτσης κλασικό παράδειγμα ενός «εκτελεστή» των εντολών της Τρόικα, εμφανίστηκε στην τηλεόραση περισσότερο για την εξυπηρέτηση του επικοινωνιακού προγράμματος της κυβέρνησης, παρά για να ενημερώσει, να διαφωτίσει ή να δώσει κάποιο θετικό μήνυμα στην κοινωνία που πλήττεται από ανάλγητες και αδικαιολόγητες αποφάσεις.

Όποιος παρακολούθησε το ύφος και το πολιτικό στυλ του ανδρός, θα κατάλαβε πως αυτή η κυβέρνηση δικαιολογεί τα πάντα, ως δικηγόρος των δανειστών.

Για παράδειγμα, ο κ. Βρούτσης δεν απάντησε πως γίνεται αυτή η κυβέρνηση να μιλά για ανάπτυξη όταν στραγγαλίζει ποινικά και ηθικά όσους ελεύθερους επαγγελματίες (άνω των 400.000 χιλ) δεν προστρέχουν να «ρυθμίσουν», βάση εξωφρενικών διατάξεων τα «αρρύθμιστα» εν μέσω κρίσης. Γιατί οι πολίτες διώκονται ποινικά για την αυτασφάλιση. Γιατί διώκονται για υπηρεσίες που ΔΕΝ έχουν.
Γιατί το κέντρο αναγκαστικής είσπραξης οφειλών «ξεπερνά» και τα Ελληνικά δικαστήρια. Γιατί γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα.

Ο κ. Βρούτσης, ήταν ανίκανος να απαντήσει γιατί αυτή η κυβέρνηση της υποτιθέμενης κάθαρσης και επανεκκίνησης της οικονομίας, δεν κυνηγά αυτούς που λεηλάτησαν τα λεφτά από τα ταμεία, και τα ζητά μέσα από τις περικοπές και τις κατασχέσεις μεροκαματιάρηδων.

Ο κ. Βρούτσης ήταν ανίκανος να απαντήσει πως θα ζήσει ένας συνταξιούχος με 300-400 ευρώ και με χαράτσια στο κεφάλι, και γιατί η Ελλάδα της ευμάρειας του 2013 έφτασε να σκοτώνει ΤΩΡΑ, αυτούς τους ηλικιωμένους που επέζεσαν σε πολύ πιο δύσκολες εποχές. Στην κατοχή..

Ο κ. Βρούτσης δεν ήξερε τι να πει για τους ανάπηρους συμπολίτες μας που βασανίζονται για να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους και για το κράτος τέρας που με τη συμπεριφορά του απαξιώνει την έννοια της ζωής.

Ο κ. Βρούτσης βουλευτής και υπουργός της πάλαι ποτέ μεγάλης γαλάζιας παράταξης, προφανώς ξέχασε τις φιέστες στα Ζάππεια και τα ισοδύναμα μέτρα που θα έφερναν ανάσα στην οικονομία και σήμερα ως «ηθικός αυτουργός» όπως τον χαρακτήρισε μία συμμετέχουσα στην εκπομπή «ενικός», παρακολουθεί τα ανθρώπινα συντρίμμια των πολιτικών του, με περισσή απάθεια.

Η ίδια κυρία, στο τέλος αναφερόμενη στον υπουργό Εργασίας (Ανεργίας), και σε συνέχεια της αγανάκτησής της, του είπε:
Ντροπή σου! Απορώ πως κοιμάσαι τα βράδια…
Και μένουμε σε αυτό..

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *