Πάγκαλος για παρακολουθήσεις: «Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο»

Σιγά μην καθόταν με σταυρωμένα χέρια ο Θεόδωρος Πάγκαλος – Απάντησε σκληρά στους επικριτές του


Γράφει το ΞΩΤΙΚΟ

Τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, πριν από λίγες ημέρες δεν είναι νέα. Σύμφωνα με δηλώσεις του…
που προκάλεσαν νέο κύκλο λιποθυμιών… στη χώρα «Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι παντός καιρού, δεν το βάζει κάτω… και δεν «μασάει» τα λόγια του…

Τι και αν τον αποκάλεσαν κατάσκοπο, ανόητο, επικίνδυνο, φαντασιόπληκτο… ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ απάντησε πληθωρικά… στα όσα του καταλόγισαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη δημόσια αποκάλυψη που έκανε σχετικά με τις συστηματικές παρακολουθήσεις Αμερικάνων διπλωμάτων από την ΕΥΠ.

«Η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι», τόνισε υποστηρίζοντας με σθένος τα όσα αποκάλυψε αρχικά. Επιπλέον διερωτήθηκε «γιατί η Ελλάδα να είναι πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια;».

Σωστά κ. Υπουργέ, γιατί η Ελλάδα να μην διαπρέψει στις κατασκοπείες… Αυτά όταν γίνονται πρέπει να λέγονται. Την επόμενη φορά να βγείτε και με ντουντούκα να φωνάξετε τις επιτυχίες!!

Ο πρώην Υπουργός μίλησε εκ νέου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και ήταν χείμαρρος. Αυτή τη φορά, μάλιστα, έγινε και πιο γλαφυρός στην περιγραφή του για το έργο της ΕΥΠ επί των ημερών του… εξηγώντας πως «παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί» τους Αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα».

Επρόκειτο όπως τόνισε για αναγκαίες παρακολουθήσεις λόγω δύο πολύ σημαντικών θεμάτων, του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *