Ο στρατός της Νιγηρίας σκότωσε 150 ισλαμιστές

Σε επιδρομή που πραγματοποίησε εναντίον χυρωμένου στρατοπέδου

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε 150 ισλαμιστές μαχητές της Μπόκο Χαράμ σε επιδρομή που…
πραγματοποίησε εναντίον ενός καλά οχυρωμένου στρατοπέδου αυτής της ισλαμιστικής οργάνωσης στις 12 Σεπτεμβρίου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Πρόκειται για ένα καλά οχυρωμένο στρατόπεδο των ενόπλων με βαρέα όπλα στην πολιτεία Μπόρνο. Ο στρατός επιτέθηκε στο στρατόπεδο στις 12 Σεπτεμβρίου.

Περίπου 150 τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν και ο στρατός έχασε 16 στρατιώτες. Επίσης αγνοείται η τύχη 9 στρατιωτών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού Ιμπραχίμ Αταχίρου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ανακοίνωση αυτή του στρατού γίνεται μετά την μετάδοση από τα μέσα ενημέρωσης της Νιγηρίας της είδησης ότι μια ενέδρα, που είχε στήσει η Μπόκο Χαράμ κατά μιας ομάδας στρατιωτών στην ίδια ζώνη, φέρεται ότι προκάλεσε τον θάνατο 40 ανθρώπων και την εξαφάνιση δεκάδων.

Οι αξιωματούχοι του στρατού δεν σχολίασαν σχετικά με την φερόμενη αυτή ενέδρα των μαχητών της Μπόκο Χαράμ και περιορίστηκαν μόνο να μιλήσουν για την επιδρομή που ο στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση.
Η πολιτεία Μπόρνο αποτελεί προπύργιο της Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Από τα μέσα Μαΐου, ο στρατός πραγματοποιεί μια ευρεία επιχείρηση σε αυτήν την περιοχή, η οποία έχει τεθεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, σε μια προσπάθεια να δοθεί τέλος στην εξέγερση της Μπόκο Χαράμ που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο στρατός έχει διακόψει κυρίως το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή για να εμποδίζει τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ να οργανώνουν συντονισμένες επιθέσεις. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες για τις επιθέσεις γίνονται γνωστές με κάποια καθυστέρηση και είναι δύσκολο να επαληθευτούν.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *