ΣΟΚ! Στα 1,50 ευρώ το λίτρο πετρελαίου θέρμανσης

ΣΟΚ! Στα 1,50 ευρώ το λίτρο πετρελαίου θέρμανσηςΗ πώληση του πετρελαίου θέρμανσης και η τιμή του αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,48 με 1,50 ευρώ το λίτρο ενώ πέρυσι ήταν 0,90-0,92 ευρώ.

Χιλιάδες ..
ελληνικά νοικοκυριά θα κληθούν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν για τη θέρμανση τους, με τη θέρμανση να είναι αυξημένη κατά 60% συγκριτικά με πέρυσι, αναφέρει το newsbomb.gr

Η φετινή επιβάρυνση αποδίδεται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης. Δηλαδή ο ΕΦΚ, από τα 60 ευρώ ανά χίλια λίτρα, θα ανέβει στα 330 ευρώ και όχι στα 412 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Εθνος», το κόστος θέρμανσης στην Αττική και σε νότιες περιοχές της χώρας στη διάρκεια του χειμώνα θα είναι σε σχέση με πέρυσι υψηλότερο από 116 ευρώ για μία οικογένεια που μένει σε γκαρσονιέρα μέχρι και 4.060 ευρώ για τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας στην Αθήνα. Η αντίστοιχη επιβάρυνση για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είναι από 208 ευρώ έως 7.308 ευρώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *