Χωρίς ρεύμα 15.000 νοικοκυριά

Χωρίς ρεύμα ζουν 10.000 με 15.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα εν έτει 2013. Τα στοιχεία αυτά έρχονται δια στόματος του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιτάτη και τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά, που ανακοινώνεται επισήμως αυτός ο αριθμός…

Εκτιμάται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα επί μακρό χρονικό διάστημα, καθώς οι πληροφορίες για τους καταναλωτές που έχουν υποστεί διακοπή ρεύματος και έχουν προχωρήσει κάποια στιγμή σε διακανονισμό και επανασύνδεση κάνουν λόγο για πολλές δεκάδες χιλιάδες.

Η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιό της να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μανιάτης είχε επαφές με δημάρχους πόλεων.

«Όχι» από πέντε δημάρχους

Πέντε δήμαρχοι μεγάλων πόλεων εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατη η καταγραφή των πολιτών που ζουν με κομμένο ρεύμα να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές.

Παρά τις αποστάσεις που τηρούν αρκετοί δήμαρχοι για τα μέτρα ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων, η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιό της για επανασύνδεση με τη ΔΕΗ των νοικοκυριών που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Όμως, ο κ. Μανιάτης επέμεινε λέγοντας πως η διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, αρκεί να λειτουργήσουν σωστά οι επιτροπές σε επίπεδο δήμου.«Αν λειτουργήσουν σωστά οι επιτροπές στο επίπεδο κάθε δήμου, υπάρχει η δυνατότητα σε 10 ημέρες να γίνουν 10.000 επανασυνδέσεις» δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *