Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου μας κόστισε 150.000 ευρώ!

ΤΡΙΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ ΠΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 5000 ΕΥΡΩ 17/04/2011
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΔΝΤ ΜΕ ΠΤΗΣΗ LIAR JET 150000 ΕΥΡΩ 15/04/2011

ΜΕ 150000 ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΞΗΛΩΜΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ….
ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Sotiris P.


Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου μας κόστισε 150.000 ευρώ!

Όπως φαίνεται η κρίση και οι περικοπές δεν ισχύουν για όλους. Λίγες μόνο ώρες από την παρουσίαση των νέων μέτρων λιτότητας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη βαλίτσα του και επιβιβάστηκε στο πολυτελέστατο Lear Jet της κυβέρνησης με προορισμό την Ουάσινγκτον.

Ένα ταξίδι που θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ λίγα χρήματα στην περίπτωση που γινόταν με πολιτική πτήση θα ΜΑΣ κοστίσει 150.000 ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψει με άνεση ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεργάτες του και ο γιός του που τον συνοδεύουν στο ταξίδι.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας τη ναυαρχίδα του VIP στολίσκου της Ελληνικής κυβέρνησης, το προεδρικό Gulfstream.

H δαπάνη αυτής της πτήσης, δεδομένου ότι το ωριαίο πτητικό κόστος αυτού του τύπου αεροσκάφους, βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου ανέρχεται στα 6.000 ευρώ, θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, αλλά ούτε και τα οδοιπορικά όπως επίσης και τα έξοδα διανυκτερεύσεων των μελών του πληρώματος.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών στο ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος για συνομιλίες με τους επιτελείς του ΔΝΤ εκτός των συνεργατών συνοδευόταν και από τον μεγαλύτερό του γιο.

Την ίδια στιγμή το μέσο κόστος της θέσης «Business» στις πτήσεις Αθήνα-Ουάσινγκτον τιμολογείται στα 2.200 ευρώ, ενώ η οικονομική θέση κοστίζει 1.200 ευρώ.

Μια μαύρη BMW πέρασε σαν αστραπή έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.Οι σκοποί άνοιξαν τις μπάρες και το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Γ. Παπακωνσταντίνου κατευθύνεται στην πίστα απογείωσης των κυβερνητικών αεροσκαφών. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών επιβιβάζεται στο κυβερνητικό αεροσκάφος Gulfstream V που βρίσκεται στο βάθος του αεροδρομίου.

Από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονταν εκεί οι κυβερνήτες ο μηχανικός, ο φροντιστής και οι δύο ιπτάμενοι συνοδοί που θα φρόντιζαν την πτήση μέχρι την Ουάσιγκτον. Πέντε λεπτά μετά τις πέντε το απόγευμα ο κυβερνήτης άνοιξε τις τουρμπίνες του αεροσκάφους, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα ήλεγχε το αεροσκάφος ώστε να είναι έτοιμο για την απογείωση.

Στις πέντε και μισή ένα μαύρο αυτοκίνητο εμφανίζεται και από μέσα βγαίνουν δύο άτομα της αερονομίας οι οποίοι παίρνουν θέση μπροστά από το αεροπλάνο. Στις έξι παρά τέταρτο η μαύρη BMW φτάνει έξω από τον χώρο της VIP αίθουσας.

Από το αυτοκίνητο αποβιβάζονται ο Υπουργός Οικονομικών, ο γιός του η ιδιαιτέρα του και η στενή του συνεργάτης Λεμονιά Παπαδάκου η οποία δε λείπει από κανένα υπουργικό ταξίδι. Από ένα άλλο αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο καθηγητής Οικονομικών Γ. Ζανιάς καθώς και τα άλλα μέλη της υπουργικής συνοδείας.

Εκτός από το πλήρωμα στο αεροσκάφος επιβιβάστηκαν άλλα οκτώ άτομα το οποίο το οποίο στις έξι παρά δέκα το απόγευμα απογειώθηκε από την Ελευσίνα, για το υπερπολυτελές ταξίδι, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει μέτρα εξαθλιώνοντας την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

17 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο Παπακωνσταντινου φταιει ρε μαλακες η τα ΖΩΑ οι πανηλιθιοι νεοελληνες που τους ψηφισανε; Αμα σε γαμανε κι εσυ τους ψηφιζεις κι απο πανω,αντι να τους παρεις με τις πετρες,ποιος φταιει ρε υστερα; Γι'αυτο βγαινουνε ρε ηλιθιοι,για να φανε! Σε 3-4 χρονια εχουνε μαζεψει εκατομυρια ρε απ'τις μιζες και τις προμηθειες,τι νομιζετε ρε μαλακες,οτι νοιαζονται για τους μαλακες τους νεοελληνες των 600 ευρω; Για τη μασα βγαινουνε ρε πανηλιθιοι! Για να κλεψουν και ν'αρπαξουν οσο πιο πολλα μπορουνε! Κι εσεις καθεστε και τους ψηφιζετε ρε ΜΑΛΑΚΕΣ και μετα βριζετε αμα σας πηδανε! Τετοια ΖΩΑ και πανηλιθιοι εισαστε!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    MOYNΟΠΑΝΟ ΠΑΠΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΗ…ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ, ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΟΛΟ-ΚΟΖΑΝΗ ΣΟΥ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    איזה ביצוע מטורףף

    א זה שיר מהמקורות לא של עידן יניב

    ב יקח לעידן יניב עם כל הכבוד עוד כמה שנים להגיע לרמת ביצוע כזאת

    HENRY KISSINGER

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ
    ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ
    ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ!
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΕΒΡΑΙΟΙ
    ΟΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ
    ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ
    ΑΚΟΥΜΠΙΣΗ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΟ!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΑΛΗΤΗ ΠΟΠΑΥ-ΒΑΨΟΜΑΛΙΑ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ
    Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ…….
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ….

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΤΟΥ
    ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ
    ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΛΑΚΩΣΤΕΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ
    ΓΑΜΙΣΤΕΜΕ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕΜΕ;

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΓΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *