Προβάδισμα 15,2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 15,2 μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Marc.

Στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι συμμετέχοντες έδωσαν στα κόμματα τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 36,2%
Ν.Δ. 21%
Ποτάμι 6,7%
Χρυσή Αυγή 5,4%
ΚΚΕ 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1%
ΠΑΣΟΚ 3,1%
Ένωση Κεντρώων 1,5%
ΚΙΔΗΣΟ 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Άλλο 1,8%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 12,9%

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες εμφανίζει κάμψη, αφού «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά σήμερα το 53,2%, έναντι 83,6% τον Φεβρουάριο. Η κάμψη αυτή καταγράφεται και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς το 47,6% εκτιμά ότι η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα απ’ ό,τι προσδοκούσε, ποσοστό που ένα μήνα μετά τις εκλογές βρισκόταν μόλις στο 6,8%.

Στο επίκεντρο των αξιολογικών κρίσεων των πολιτών βρίσκεται σαφώς η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, οι περιπλοκές της οποίας προκαλούν εμφανή προβληματισμό. Στο πλαίσιο αυτό το 54,2% εξακολουθεί να θεωρεί ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή μάλλον σωστό τρόπο, ποσοστό που τον Φεβρουάριο ανερχόταν στο θηριώδες 81,5%.

Στο ερώτημα αν οι «κόκκινες γραμμές» πρέπει να είναι απαράβατες, έστω και αν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε οριστική ρήξη, η πλειονότητα (56,7%) απαντά «ναι» έναντι του 39,3% που λέει «όχι», ενώ το 4% δεν απαντά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *