Τελευταία Νέα

15.4% το επιτόκιο σήμερα. Του χρόνου που θα είναι 30-40% θα βγούμε στις αγορές;

Η χώρα άρχισε πλέον τα επικίνδυνα ακροβατικά

Γράφει ο SοΡοS

Μια ερώτηση έχω. Αν την ξέρει κανεις ας μου την απαντήσει…
Ο υπουργός Οικονομίας λέει ότι η χώρα θα βγει στις αγορες όσο το δυνατό γρηγορότερα με αργότερο το τέλος του 2012. Σήμερα το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων πήγε στο 15.4%. Πολύ σύντομα το βλέπω να……
πηγαινει στο 17%. Με το ρυθμό που ανεβαίνει σε λίγους μήνες θα παει όπως διαφαίνεται απο την τεχνική ανάλυση στο 21%.

Ρωτάω λοιπόν. Αφου τα λεφτά θα χρειαστούν για να καλυφτούν τα παλαιά δάνεια, γιατι η χώρα δεν βγαίνει τώρα στις αγορές που το επιτόκιο ειναι χαμηλό;

Yπάρχει κάποιος να πιστεύει ότι η οικονομία και η κοινωνική αντίδραση απο τα νέα μετρα που έρχονται θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που θα ρίξουν στο μέλλον τα επιτόκια χαμηλότερα απο την τιμη που ειναι σήμερα; Ο Υπουργός οικονομίας ήδη θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, γιατι ήδη οι αγορές στοιχηματίζουν πλέον με περισσότερη πεποίθηση στην αύξηση τών CDS. Και φταινε οι δηλωσεις του.

H δεύτερη ερώτηση ειναι λίγο πιο ουσιαστική απο την προηγούμενη. Γιατι ο Υπουργός Οικονομίας προαναγγέλει τι θα κανει μήνες πρίν το κανει; Και ο πιο αδαής περι τα χρηματιστηριακά αντιλαμβάνεται ότι οι αγορές θα αυξήσουν όσο μπορουν τα επιτόκια, μέχρι να βγει η χώρα στις αγορές. Ηδη με αυτό που αναγγέλει δίνει και τη πληροφορία στις αγορές για το χρονικό περιθώριο μεσα στο οποίο θα συμβεί το Haircut.

Πρεπει να παραιτηθεί το γρηγορότερο. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Οι αποφάσεις του και όσα ανακοινωνει είναι επικίνδυνα για την κυριαρχια της χώρας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ…
  ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ …SHIT HEAD ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ…ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Ανίκανος (δεν μπορεί ούτε να διαβάσει καλά-καλά τους λόγους που του γράφουν),
  Ανεπάγγελτος (δεν δούλεψε ΠΟΤΕ του – κατευθείαν υφυπουργός και υπουργός στις κυβερνήσεις του μπαμπά του),
  Ηλίθιος (προσπάθησε να "βάλει" ξανά στη θέση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του … εν κινήσει)
  Ψεύτης ("Λεφτά Υπάρχουν"),
  Εθνικός Προδότης (καταψήφηση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπέρ σχαδίου Ανάν …),
  Άθεος, Εθνομηδενιστής.
  Όταν τον διόρισε ο μπαμπάς του στο ΥΠ.ΕΞ. κουβαλούσε μαζί του στα ταξίδια στο εξωτερικό ολόκληρο στρατό απο υπαλλήλους οι οποίοι φρόντιζαν τα email του, τις επαφές του, τις "ανακοινώσεις" του προκειμένου να φταχτεί το "αρχηγικό προφίλ" του.
  Ακόμη και ο ανδρισμός του αμφισβητείται (μήπως δεν είχε για σύμβουλό του τον αρχι-πούστη Βαλλιανάτο όταν ο μπαμπάς του τον είχε διορίσει στο ΥΠ. Παιδείας ?)
  Άραγε πότε θα μας δείξει το πιστοποιητικό βάφτισής του ? Σε ποιά Εκκλησία καταχωρήθηκε ?
  Μήπως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του όνομα είναι Jeffrey ?
  Όταν το τομάρι του θα παραμένει κρεμασμένο στο Σύνταγμα ένα "επίθετο" θα του απομείνει – με αυτό θα τον θυμούνται οι επόμενες γεννιές: ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *