Ιστιοφόρο με 15 λαθρομετανάστες βούλιαξε στο Γερολιμένα

Δεκαπέντε λαθρομετανάστες, άντρες, γυναίκες και παιδιά, μετέφερε ένα ιστιοφόρο με σημαία ΗΠΑ, το οποίο χθες το απόγευμα, προσάραξε σε βραχώδη σημείο σε παραλία του Γερολιμένα και κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει βουλιάξει.
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα χθες, κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και αυτό με τη σειρά του τη λιμενική υπηρεσία ότι στην παραλία Γυαλιά στο Γερολιμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης έχει προσαράξει ένα….
ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο έχουν εγκαταλείψει αρκετά άτομα.
Στο σημείο, έσπευσαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου και λιμενικοί του Λιμεναρχείο Γυθείου και εντόπισαν στην περιοχή συνολικά 15 άτομα. Ειδικότερα, βρήκαν 11 άντρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικα αγόρια. Κατά δήλωσή τους, είναι 3 υπήκοοι Ιρακ, 2 Ιράν, 4 Συρίας και 6 Αφγανιστάν.
Κανένας τους δεν έφερε έγγραφα και δήλωσαν πως προορισμός τους ήταν η Ιταλία.
Το ιστιοφόρο μήκους 10μ. προσέκρουσε σε βράχια και άρχισε να βυθίζεται, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να το εγκαταλείψουν και να βγουν στη στεριά κολυμπώντας.
Αμέσως έγιναν κάποιες πρώτες έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους στο εσωτερικό του σκάφους και οι οποίες συνεχίσθηκαν σήμερα με το πρώτο φως, χωρίς ευτυχώς μεχρι στιγμής να βρεθεί κανένα εγκλωβισμένο άτομο.
Οι 15 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το ιστιοφόρο κυβερνούσαν 2 Τούρκοι, οι οποίοι όταν το σκάφος άρχισε να βουλιάζει το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο σκάφος που τους ακολουθούσε.
Οι συλληφθέντες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *