Ο μηχανοδηγός πήγε για καφέ και το τρένο… έφυγε μόνο του για 1,5 χιλιόμετρο!

Παρ’ ολίγον σιδηροδρομική τραγωδία στο Μαρόκο, όταν ένα σταματημένο τρένο με 20 επιβάτες, του οποίου ο οδηγός είχε πάει να πάρει καφέ, άρχισε ξαφνικά να κινείται μόνο του για ενάμιση χιλιόμετρο, προτού ακινητοποιηθεί.

Το περίεργο περιστατικό συνέβη στο σταθμό της Κενίτρα, όταν το τρένο, με κατεύθυνση το Ραμπάτ, άρχισε να κινείται μόνο του στην αντίθετη κατεύθυνση, προς την πόλη Φεζ, κι ενώ ο μηχανοδηγός είχε αποβιβαστεί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για να πάρει έναν καφέ, και όταν επέστρεψε διαπίστωσε έκπληκτος ότι το τρένο είχε… εξαφανιστεί.

Η αμαξοστοιχία διήνυσε συνολικά 1.500 μέτρα προτού ακινητοποιηθεί. «Η μηχανή υπέστη ζημιές» αλλά δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη ζημία», αναφέρει η εφημερίδα Al Massae, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες απλώς τρόμαξαν.

Το εθνικό γραφείο των σιδηροδρόμων (OCNF) παραδέχθηκε το συμβάν, με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. «Το τρένο άρχισε να κινείται στις σιδηροτροχιές. Σταμάτησε στη νεκρή γραμμή ασφαλείας που υπάρχει για αυτές τις καταστάσεις χωρίς να καταγραφεί άλλο περιστατικό στην κυκλοφορία», ανέφερε η υπηρεσία.
Η εταιρία αναφέρει εξάλλου πως «διεξάγονται έρευνες προκειμένου να καθοριστούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό».

Πηγη πανδωρα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *