ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΠΕΟΥ ΒΟΜΒΑ: 15 χρόνια ο βιολογικός υπολειτουργεί και χύνονται λύματα στον Παγασητικό!

Δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας μέχρι τέλος του έτους και…
καλωσόρισε την Εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης

Αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική και μόνο ευθύνη έναντι των πολιτών, δεσμευόμενος για την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του βιολογικού, ο οποίος, όπως αποκάλυψε τα τελευταία 15 χρόνια υπολειτουργεί και καλωσορίζοντας την Εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αναλογούν, ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε δημόσια συγνώμη έναντι των πολιτών, για το θέμα του βιολογικού και της διαρροής λυμάτων στον Παγασητικό τις προηγούμενες ημέρες, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

“Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη”, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και συνέχισε: “Δεν προσπαθώ να αποποιηθώ ευθύνες και να τις μεταφέρω στους προκατόχους μου. Τα τελευταία 15 χρόνια κάθε χρόνο χύνονται στον Παγασητικό λύματα είτε επεξεργασμένα, είτε όχι. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν τα όρια του λύματος στον Παγασητικό είναι επιτρεπτά η όχι. Το βασικό είναι αν είναι ηθικά σωστό να χύνονται στον Παγασητικό”, τόνισε ο κ. Μπέος.

“Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο Βιολογικός έχει 4 αντλίες 28 ετών. Κάποια στιγμή τα μηχανήματα βγαίνουν off. Χαλώντας η μία αντλία στις 10 Μαίου, στάλθηκε για επισκευή αυτομάτως, αλλά δημιούργησε στο δεύτερο στάδιο επεξεργασίας λυμάτων ένα βιολογικό πρόβλημα επεξεργασίας και με τον όγκο των λυμάτων που δεχόταν, ο Βιολογικός δεν τα κατάφερνε να αντεπεξέλθει. Έπεφτε λύμα στον Παγασητικό, επεξεργασμένο μέχρι 60%.
Αυτό συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις για 15 χρόνια”, εξήγησε και συνέχισε:

“Αυτό το πρόβλημα με τα 1600 κυβικά που οδηγήθηκαν στον Παγασητικό έχει να κάνει με σοβαρή αμέλεια, σκοπίμως θεωρώ, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα, αλλά μόνο μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε. Σίγουρα θα υπάρξουν ευθύνες. Είναι αδιανόητο μια εταιρεία με εκατομμύρια τζίρο να διαθέτει γεννήτρια για ώρες ανάγκης και να μην διαθέτει πετρέλαιο για να λειτουργήσει.

Οφείλω σήμερα να σταθώ και να δεσμευτώ σε ένα θέμα. Μετά από την πολύωρη σύσκεψη που είχα χθες στο Βιολογικό με όλους τους συντελεστές και συνεχίζουμε σήμερα, οφείλω να πω ότι εκτός από την ΕΔΕ που θα αποδοθούν ευθύνες και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του, πολύ σύντομα ο Βιολογικός θα λειτουργήσει έτσι που θα προβλέπει έκτακτα περιστατικά ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη περί παραπλάνης των υπηρεσιών, δήλωσε ξεκάθαρα πως αν λένε ψέμματα οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή λέει αλήθεια η Διεύθυνση Υγείας, τότε θα μας απαλλάξουν από ανεύθυνους υπαλλήλους!

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *