Εκατομμυριούχος επιχειρηματίας ετών 15!

Μέσα σε τρία χρόνια ο μαθητής από το Μιζούρι έκτισε μια επιτυχημένη εταιρεία με 150 συνεργάτες. …

Ο Τζέιλεν Μπλέντσο ήταν μόλις 12 ετών όταν αποφάσισε να ιδρύσει μια καινοτόμο startup: την Bledsoe Technologies. Χωρίς να χάσει ούτε μια ημέρα από τα μαθήματα του, έστησε μια εταιρεία τεχνολογικών συμβούλων που παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοσελίδων, γραφικών κλπ. Μέσα σε τρία χρόνια η επιχείρηση έχει παρουσιάσει κέρδη 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ απασχολεί 150 συνεργάτες σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Στα 15 του πλέον ο Μπλέντσο είναι πολυεκατομμυριούχος και έτοιμος για το επόμενο εγχείρημα του: η συνεργασία που ήδη έχει αρχίσει με αλυσίδες ξενοδοχείων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες τους να κάνουν check-in μέσω της συσκευής τους, ακόμα και να ξεκλειδώνουν τα δωμάτια τους.

Η βασική αρχή του, λέει ο Τζέιλεν, είναι η τάση του να παίρνει ρίσκα! «Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένας ανήλικος», είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του, «που μπορεί να σε καθηλώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειδή ακριβώς είσαι πολύ νέος, έχεις τα περιθώρια να αλλάξεις πορεία και να συνεχίσεις».

Και το παιδί έχει στόχους. Θέλει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt και μετά να πάει στο Χάρβαρντ για το μεταπτυχιακό του, με στόχο να γίνει δικηγόρος ειδικευμένος στους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright).

Το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία ξεκίνησε από από ένα μάθημα video editing που παρακολούθησε στο σχολείο. Όταν λίγο αργότερα βρέθηκε για διακοπές με τους γονείς του στη Φλόριντα, αγόρασε με τις οικονομίες του, έναντι 200 δολαρίων, βιβλία εκπαιδευτικά για HTML (hypertext mark-up language) και PHP (hypertext preprocessor), προκειμένου να διευρύνει τις γνώσεις του.

Εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο νεαρός συμμετέχει σε πολλές δραστηριότητες: έχει καταλάβει ηγετικές θέσεις σε μαθητικές οργανώσεις, όπως το Μαθητικό Συμβούλιο και την Ένωση Γονέων-Μαθητών, έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής τεχνολογικός ειδικός στο St. Louis Volunteers, ένα πρόγραμμα που προωθεί τον εθελοντισμό μεταξύ των παιδιών, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πρόγραμμα ένταξης μενού για χορτοφάγους στα εστιατόρια των σχολείων.

Και είναι μόνο 15 ετών…

Πηγή: Fortune

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *