Φεβρουάριος 11, 2019

Select your Top Menu from wp menus

Βοιωτία: Μόλις 16 ετών…Πρόλαβε να γίνει αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και να κάνει σωρεία ληστειών και κλοπών!

Δυστυχώς στα χνάρια του βαδίζουν και άλλα παιδιά και το μόνο σίγουρο είναι μόνα αυτά δεν φταίνε για τον δρόμο που πήραν, αφού οι γονείς τους και το «Κράτος Πρόνοια», είχαν άλλες προτεραιότητες…

Ο λόγος για έναν 16χρονο ρομά, από τον…..
οικισμό των ρομά στο Πυρί Θηβών. Συνελήφθη για πολλοστή φορά.

Σύμφωνα με το LamiaReport, είναι αρχηγικό μέλος εγκληματικής ομάδας, έχει διαπράξει σωρεία ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, ενώ όπως όλα δείχνουν ότι θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, αφού από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στο Βόλο το έχει σκάσει πολλές φορές.

Αξίζει να διαβάσετε παρακάτω. στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τι έχει κάνει ο 16χρονος και ας προβληματιστούμε όλοι μαζί και κυρίως αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας, γιατί ένα παιδί που θα έπρεπε να πηγαίνει σχολείο μαζί με τους συνομήλικούς του, μπαινοβγαίνει στα ιδρύματα, τα κρατητήρια και τις φυλακές…..

Δελτίο τύπου:

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) ληστείες, έξι (6) κλοπές οχημάτων και δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών πετρελαίου από τράκτορες επιχείρησης και λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών, συνολικού βάρους -4,5- περίπου τόνων

Ο 16χρονος είχε διαφύγει από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο βάσει σχετικών διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω συλληφθείς, αποτελούσε αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2013 από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών

Όλα τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε ένα από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) πλαστικά δοχεία, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για την μετάγγιση του πετρελαίου

Συνελήφθη 16χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 18-02-2014 έως και χθες 05-05-2014, είχε διαπράξει συνολικά τρεις (3) ληστείες, έξι (6) κλοπές οχημάτων και δώδεκα (12) κλοπές πετρελαίου από τράκτορες επιχείρησης και λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών, συνολικού βάρους (4,5) περίπου τόνων.

Η σύλληψή του επετεύχθη χθες (05-05-2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Αναλυτικότερα, ο 16χρονος είχε διαφύγει την 04-02-2014 από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο βάσει σχετικών διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα της απουσίας του από το ανωτέρω ίδρυμα, ανέπτυξε έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά, με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και κλοπών οχημάτων, πολλά από τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποιούσε προκειμένου να μεταβαίνει σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και υπαίθριους χώρους στάθμευσης λεωφορείων και να αφαιρεί, τμηματικά, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 16χρονος δράστης επιτίθετο αιφνιδιαστικά ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να τους αποσπάσει τιμαλφή ή χρηματικά ποσά και σε περίπτωση που συναντούσε αντίσταση από τα θύματά του, δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει σωματική βία.

Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες ο 16χρονος διέπραξε τους τελευταίους μήνες σε διάφορες περιοχές της Θήβας:

Ληστεία την 11-04-2014, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 80χρονο ημεδαπό το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Ληστεία την 18-02-2014, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 40χρονη ημεδαπή μικρό χρηματικό ποσό.
Ληστεία την 05-05-2014, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 57χρονη ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.
Έξι (6) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, τις οποίες διέπραξε το χρονικό διάστημα από 09-04-2014 έως και 29-04-2014. Όλα τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον ο 16χρονος, το χρονικό διάστημα από 13-04-2014 έως και 01-05-2014, βραδινές ώρες, χρησιμοποιώντας κάποια από τα κλεμμένα οχήματα, μετέβη σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, αλλά και χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης εμπορευμάτων επιχείρησης και προέβη στην τμηματική αφαίρεση ποσοτήτων πετρελαίου από τα ρεζερβουάρ έξι λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών και έξι τρακτόρων της επιχείρησης, συνολικού βάρους (4.505) λίτρων. Μάλιστα σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) πλαστικά δοχεία, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για την μετάγγιση του πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι ο 16χρονος συλληφθείς αποτελούσε αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης ημεδαπών ROMA, η οποία είχε εξαρθρωθεί τον Ιούλιο του 2013, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών (σχετικό το από 12-07-2013 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παραβίαση περιορισμών διαμονής και σήμερα οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής του δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Lamiareport.gr –

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...