Ιράκ: Μακελειό κατά σιιτικής οικογένειας με 16 νεκρούς

Επίθεση κατά σιιτικής μουσουλμανικής οικογένειας η οποία κατοικεί κοντά στη Βαγδάτη άφησε πίσω της 16 θύματα, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους…
Έξι παιδιά και πέντε γυναίκες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα του στοχευμένου χτυπήματος σε δύο γειτονικά σπίτια δύο αδελφών στην πόλη Λατιφίγια, 40 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας, τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Επιζών δήλωσε ότι οι ένοπλοι πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ενώ στη συνέχεια ανατίναξαν τα δύο σπίτια.

Η Λατιφίγια είναι μια πολυσυλλεκτική περιοχή από θρησκευτική άποψη και έχει γίνει γνωστή ως το «Τρίγωνο του Θανάτου», από την εποχή των αιματηρών συγκρούσεων του 2006 και του 2007.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, ωστόσο είναι γνωστό ότι τις επιθέσεις εναντίον του πλειοψηφικού στο Ιράκ σιιτικού στοιχείου εκτελούν συνήθως σουνίτες φονταμενταλιστές συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα.

«Ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι μας τη νύχτα και πυροβόλησαν τον πατέρα μου τέσσερις φορές στο κεφάλι, σκότωσαν τους δύο μου αδερφούς, τον ξάδερφό μου, πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εγώ γλίτωσα φεύγοντας από την πίσω πόρτα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, Χανίν Μουχντάρ.

naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *