Ρουσφέτι 160.000 ευρώ του Γ. Κουράκη σε συνεργάτη του! – Δείτε ολόκληρη την απόφαση

Με μια εντελώς παράνομη απόφαση, που παραβιάζει, μάλιστα, εκτός από τη νομοθεσία, μια σχετική δικαστική απόφαση αλλά και….

παλιότερες αποφάσεις του δήμου, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, που ανήκει στην παράταξη του σημερινού δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, χορηγεί σε μέλος της και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλο, ποσό 160.000 ευρώ! Το ποσό που θα εισπράξει τελικά θα φτάσει τα 70.000 ευρώ, αφού τα 91.000 ευρώ είναι δικές της οφειλές σε ενοίκια σε κατάστημα που μισθώνει από το δήμο Ηρακλείου (αρχικά η ίδια και στη συνέχεια η διάδοχη εταιρεία της οικογένειας) και θα γίνει συμψηφισμός. Το θέμα αποκάλυψε σήμερα ο Αλέκος Ανδρικάκης στην εκπομπή «Μαζί τα φάγαμε», του ράδιο Candianews 93,6.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Έτσι, η συνεργάτης – δημοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια του κ. Κουράκη, ενώ χρωστούσε ενοίκια 91.000 ευρώ στο δήμο, τώρα όχι μόνο δεν χρωστά τίποτε, αλλά θα εισπράξει και επιπλέον περίπου 70.000 ευρώ! Μάλιστα, εμφανίζεται να κάνει υποχώρηση έναντι του δήμου, καθώς αρχικά απαιτούσε, ως αποζημίωση για καταστροφές που υπέστη – κατά τον ισχυρισμό της- το εμπόρευμά της στο κατάστημα που ενοικιάζει και ανήκει στο δήμο του Ηρακλείου, ποσό 205.000 ευρώ, απαίτηση την οποία μείωσε στα 160.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει πολιτικά αλλά και νομικά προβλήματα στη δημοτική αρχή, καθώς η νομική υπηρεσία του δήμου την έχει χαρακτηρίσει ήδη παράνομη, ενώ, εκτός από την παράταξη του ΚΚΕ και άλλους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν, «λευκό» ψήφισαν ο ίδιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Καρατζάνης, η αντιδήμαρχος Αγγελική Σχοιναράκη καθώς και δύο μέλη της σημερινής πλειοψηφίας, η Μαρία Τζιράκη και η Μαρία Τιτομιχελάκη. Ενώ από τη συνεδρίαση απουσίασαν αρκετά μέλη της πλειοψηφίας, ανάμεσα στους οποίους είναι ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, που ήταν αρμόδια να χειριστεί το θέμα, Νίκος Δημόπουλος. Καταψήφισε ακόμη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Περυσινάκης, ο οποίος είχε χειριστεί το θέμα ως αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με το έγγραφο της νομικής υπηρεσίας, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Μαρτίου 2014, όταν και πάρθηκε η απόφαση:

«α) η απαίτηση της αιτούσας που προτείνεται για μερικό συμψηφισμό (ποσού 160.000 ευρώ) με τα οφειλόμενα απ” αυτήν μισθώματα προς το Δήμο (ποσού 91.348,68 ευρώ με τις προσαυξήσεις) και περαιτέρω για την επίτευξη εξώδικου συμβιβασμού δεν είναι νομικά και ουσιαστικά βάσιμη και ληξιπρόθεσμη, σε κάθε δε περίπτωση είναι αναπόδεικτη. Δεν νοείται κατάρτιση έγκυρης συμβάσεως εξώδικου συμβιβασμού μεταξύ μίας μη νόμιμης και ουσιαστικά αβάσιμης απαίτησης (αποζημίωση ποσού 160.000 ευρώ) και μίας απαίτησης νόμιμης και βάσιμης (μισθώματα ποσού 91.348,68 ευρώ).

β) δεν μπορεί να γίνει νόμιμη μείωση του μισθώματος από το Δήμο κάτω από το ποσό

των 1.300 ευρώ που όρισε η με αριθ. 1005/2013 δικαστική απόφαση για το μίσθιο που μισθώνει η αιτούσα, αφού μάλιστα ληφθεί υπόψη και η με αριθ. 1040/2013 απόφαση του Δ.Σ. για “πάγωμα” των μισθωμάτων για το έτος 2014.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν συντρέχει νόμιμη περίπτωση να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθ. 871 Α.Κ. περί εξώδικου συμβιβασμού με την αιτούσα εταιρία για την επίλυση των προαναφερθεισών διαφορών».

Τελικά, παρά τις νομικές αντιρρήσεις, το δημοτικό συμβούλιο πήρε την εξής απόφαση:

«1. Δέχεται την με αρ. πρωτ. 14075/31-1-2014 πρόταση εξώδικης επίλυσης της ένδικης διαφοράς με την οποία περιορίζονται οι απαιτήσεις της αιτούσας από το ποσό των 205.695 ευρώ σ’ αυτό των 160.000 ευρώ, χωρίς τόκους και δικαστική δαπάνη και εγκρίνει αυτήν.

2. Δέχεται να υπολογισθούν τα οφειλόμενα στον Δήμο μισθώματα στο ποσό των 1.300 ευρώ για κάθε μήνα από τον Οκτώβριο του 2010, όταν η αιτούσα ενημέρωσε τους αρμόδιους του Δήμου για το ένδικο πραγματικό ελάττωμα και τους κάλεσε να το διορθώσουν μέχρι και σήμερα χωρίς τόκους-προσαυξήσεις, αφού και η αιτούσα δεν απαιτεί τόκους και δικαστική δαπάνη.

3. Δέχεται να συνεχισθεί η μίσθωση με την σημερινή μισθώτρια και για το μέλλον με μηνιαίο μίσθωμα αυτό των 849 ευρώ, το οποίο θεωρείται εύλογο και ανταποκρινόμενο στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Περισυνάκη Μιχαήλ, Βασιλακάκη Μαρίας, Κασαπάκη Μιχαήλ, Σκεπάρνη Γεωργίου, Σκυβαλάκη Ειρήνης, Συντυχάκη Καλλιόπης, Συντυχάκη Εμμανουήλ και Βουρεξάκη Γεωργίου οι οποίοι δεν συμφωνούν με την λήψη της απόφασης αυτής.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καρατζάνης Δημήτριος, Σχοιναράκη Αγγελική, Τζιράκη Μαρία και Τιτομιχελάκη Μαρία έδωσαν λευκή ψήφο κατά την λήψη της απόφασης αυτής».

http://koularisto.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *