Γονείς 16ου Δημοτικού: “Εμείς θα κοιμόμαστε εκεί κι ας έρθει ο Υπουργός να μας βγάλει έξω”

Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για το επιχειρούμενο λουκέτο στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, όπου το Υπουργείο Παιδείας θέλει να στεγάσει το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου…

Κάθετα αντίθετοι εμφανίστηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο γονείς και εκπαιδευτικοί, απέναντι σε οποιαδήποτε αλλαγή που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση ή ακόμα και το κλείσιμο του 16ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

<< Δεν μιλάμε για μάρμαρα και κολόνες, μιλάμε για τα παιδιά μας…>>, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Φώτης Σαΐτης, ο οποίος τόνισε ότι <<θα κοιμόμαστε εκεί και ας έρθει ο Υπουργός να μας βγάλει>>.

Γιώργος Κοτρωνιάς: “Παρελθέτω απ’ εµού το ποτήριον τούτο”

Ο Δήμαρχος φάνηκε ότι δεν ήθελε να σηκώσει το βάρος μιας ξεκάθαρης απόφασης, αφού έτσι κι αλλιώς όπως είπε η απόφαση η δική μας είναι γνωμοδοτική…<< Δεν θα πάρουμε εμείς στους ώμους μας την ευθύνη. Ας βρουν τον τρόπο να το κάνουν στο τέλος – τέλος>>.

Έτσι λοιπόν ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ΝΑΙ στο Πανεπιστήμιο, ΝΑΙ στο 16ο δημοτικό σχολείο, ενώ έβαλε και το κερασάκι στη τούρτα ζητώντας πίσω το Πανεπιστήμιο Στερεάς!!! (Άραγε τι έκανες δέκα χρόνια και εσύ και οι άλλοι “άρχοντες” του τόπου)

Αυτό τους επισήμανε πολύ εύστοχα και ο εκπρόσωπος των φοιτητών. << Τι κάνατε εσείς όλα αυτά τα χρόνια για τις υποδομές του Πανεπιστημίου. Τα ίδια που συζητούσατε δέκα χρόνια πριν, τα ίδια σας απασχολούν και τώρα…>>

Η τελευταία του Ηλία Παλιαλέξη στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Πικραμένος αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση ο πρωην αντιδήμαρχος και νυν Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Ηλίας Παλιαλέξης. Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται εκεί ως υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Παιδείας και όχι ως δημοτικός σύμβουλος και γι΄ αυτό δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

<< Υπηρετώ χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά πρώτη φορά αισθάνομαι έτσι. Προτιμώ να σεβαστώ τις διαχρονικές θέσεις των θεσμικών οργάνων και να τις τιμήσω με την σιωπή μου…>>, είπε ο Ηλίας Παλιαλέξης, λέγοντας επίσης ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που συμμετέχει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Δείτε το βίντεο:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *