Η διαφορά… εξαϋλώθηκε, στο 1,7%

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Ο δημοσκοπικός κατήφορος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώθηκε και από τη δημοσκόπηση της «GPO» που έφεραν στη δημοσιότητα το «Mega» και η εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.
Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος έναντι της Νέας Δημοκρατίας, έχει συρρικνωθεί στο 1,7% (21,9%-20,2%), τη στιγμή που στην προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας, τον….
Φεβρουάριο, είχε καταγραφεί στο 5%. Δηλαδή, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, η διαφορά μειώθηκε κατά 3,3%, επιβεβαιώνοντας αντίστοιχες τάσεις που καταγράφουν άλλες μετρήσεις.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στο 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,3%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,5%, οι Οικολόγοι και η Δημοκρατική Αριστερά στο 2,4%. Με αναγωγή στα έγκυρα, εκτιμάται ότι στη Βουλή θα έμπαιναν εννέα κόμματα, κάτι που έδειχνε και η δημοσκόπηση της «Marc» για το «Έθνος της Κυριακής». Όσο για την αδιευκρίνιστη ψήφο, ανέρχεται στο 28,8%.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας το γεγονός ότι παρά τη γενική αποδοκιμασία προς την Κυβέρνηση, το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Το 70% διαφωνεί με το Μνημόνιο, και το 60% θεωρεί ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας δεν ήταν μονόδρομος. Το 60,3% ζητεί την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ενώ το 26,2% δεν θα ήταν αντίθετο με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μαζί με την εγκατάλειψη του Μνημονίου και των όρων που προβλέπει.

Σύμφωνα με το 91%, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, όταν ανέλαβε την εξουσία, ένα εύρημα που δείχνει ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις με όσα είχε πει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα σε ένα κρίσιμο μέγεθος για το πρωθυπουργικό προφίλ.

http://www.statesmen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *