Άλλους 18 μήνες θέλει ο Παπακωνσταντίνου για να οργανώσει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς!

Άλλους 18 μήνες χρειάζεται λέει ο υπουργός Οικονομικών για την αναδιαμόρφωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, οι οποίοι είναι κοινό μυστικό πως βρίσκονται σε τραγική κατάσταση…

Δηλαδή μας λέει πως η κυβέρνηση χρειάζεται συνολικά 3 χρόνια για να οργανώσει τους βασικούς μηχανισμούς που φέρνουν έσοδα στο κράτος και….
μάλιστα σε περίοδο τεράστιας έως και καταστροφικής ύφεσης. Προφανώς δεν ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης εξ αρχής να οργανώσει σωστά τα πράγματα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά ήταν προειλημμένη απόφαση να εντάξουν την χώρα στην μέγγενη του ΔΝΤ και να κόψουν χωρίς έλεος μισθούς και συντάξεις.

Να μου πείτε εντολές εκτελούν οι άνθρωποι τί ψάχνεις; Σκοπός του ΔΝΤ είναι να πλήξει την κοινωνία, όχι να οργανώσει σωστά το κράτος. Να δημιουργήσει ένα κράτος κούφιο, χωρίς καμία κοινωνική πολιτική και ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης, όπου όλα θα είναι ιδιωτικά ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε θα ανήκει σε πολυεθνικές! Αν δεν δόθηκε εντολή να αναδιοργανωθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί γιατί να γίνει; δεν είναι η ενδεδειγμένη πολιτική.

Κανείς εγχώριος δημοσιογράφος όμως δεν ασχολήθηκε. Κι όμως η δήλωση αυτή είναι η παραδοχή της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει έστω τα ουσιώδη ώστε να εξυγιάνει, όπως μας λέει ότι θέλει τουλάχιστον, την χώρα.

Το θέμα είναι, έχουν άλλους 18 μήνες στην διάθεσή τους;

http://filologos10.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΟΣΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
  ΤΟΣΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
  βλεπε ταλωνεια εφοριες κτλ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΤΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ…ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ; ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ. ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *