Στον ΧΥΤΑ Γραμματικού Μαραθώνα για έλεγχο, επιτροπή Ευρωβουλευτών στις 18 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κλείδωσε η ημερομηνία για την εξ αναβολής επίσκεψη για…

επιτόπιο έλεγχο στο ΧΥΤΑ Γραμματικού Μαραθώνα, της επιτροπής ευρωβουλευτών της κομισιόν.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, οι ευρωβουλευτές θα βρεθούν στο Γραμματικό, ελέγχοντας τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ. Φυσικά η εικόνα που θα αντικρίσουν δεν έχει σχέση με αυτή που θα έβλεπαν αν πραγματοποιούνταν το ταξίδι τον Μάιο όπου και είχε αρχικά αποφασιστεί, καθώς αφενός έχουν πραγματοποιηθεί από την περιφέρεια συμπληρωματικές εργασίες, αφετέρου απουσιάζουν από αυτή την εποχή οι βροχοπτώσεις που είχαν προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή εκτός από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, θα βρεθεί και στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, Κέρκυρας, Μεγαλόπολης και Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη επίσκεψη είχε αναβληθεί μετά από πολλές πιέσεις που υπήρξαν από την Ελλάδα και κυρίως από το υπουργείο περιβάλλοντος, όπως είχε καταγγείλει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής καθώς και η επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ. Ο Ν. Χουντής με επιστολή του, που αποκάλυψε τότε προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. M. Schulz, έκανε λόγω για χειρισμούς που πλήττουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ σημείωνε ότι, Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές αλλά χιλιάδες κάτοικοι, προετοιμάζονταν και ανέμεναν την επίσκεψη η οποία έχει απασχολήσει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε σχετική συζήτηση και έχει παρουσιαστεί εκτενώς από τον Τύπο.

Σε αναμονή λοιπόν της επίσκεψης στις 18 Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξει δάκτυλος που θα προσπαθήσει να περιθωριοποιήσει τις αντιρρήσεις πολιτών και αγωνιστών όπως των κ.κ Δ. Δαμάσκου και Κυριάκου Γκίκα .

exotaxyta.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *