Κωδικός 19 Αυγούστου για την κυβέρνηση

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές και το «τριήμερο που όλοι δικαιούντα黬, με αφορμή την αργία…

του Δεκαπενταύγουστου, ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί να βρίσκονται όλα τα κυβερνητικά στελέχη στα πόστα τους την παραπάνω ημερομηνία και μέχρι το τέλος του μηνός, να έχουν ολοκληρώσει εκκρεμότητες και υποχρεώσεις ενόψει της άφιξης της τρόικας το Σεπτέμβριο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και το έκδηλο μήνυμα στήριξης του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το «αδιέξοδο» της πολιτικής μονομερούς λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία, ενισχύουν το οπλοστάσιο της χώρας μας απέναντι στις πιέσεις των δανειστών και ευελπιστούν ότι η θετική εικόνα που «συνόδευσε» τον κ. Σαμαρά στις επαφές του τόσο στην Ουάσινγκτον, όσο και στη Νέα Υόρκη αποτελούν «ελκυστικό» μήνυμα στους επενδυτές.

Στο εσωτερικό πεδίο και μέχρι την επιστροφή των κυβερνητικών στελεχών, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους που προκαλούν οι πιέσεις των δανειστών να αρθεί αδιακρίτως η απαγόρευση για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, το ζήτημα θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν μπορεί να αρθεί.

Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση αναμένουν τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την τρόικα για να εκτιμήσουν από κοντά τις πραγματικές πιέσεις των δανειστών.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *