Οι Γερμανοί ξανάρθαν και ζητούν – όπως το 1941 – τον αφοπλισμό μας

Για πρώτη φορά μετά το 1941-1944 Γερμανός αξιωματούχος ως κατέχων εξουσία πέρασε το κατώφλι του υπουργικού γραφείου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την πλήρη εξουσιοδότηση να ελέγξει τις ελληνικές αμυντικές δαπάνες και να ζητήσει την μείωση μέχρι εξαφανίσεως τους.
Η “κατοχή” της χώρας μπορούμε να πούμε ότι σήμερα σφραγίστηκε: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόσο καιρό αρνείτο να….
δεχθεί εκπροσώπους των “κατοχικών δυνάμεων” στο γραφείο του σήμερα δέχθηκε τους εκπροσώπους της τριπλής κατοχής της χώρας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) στη νέα της σύνθεση, με τον Γερμανό “επιλοχία” Ματίας, όπως τον χαρακτηρίζουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

O Γερμανός ο οποίος είναι πλέον ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Mathias Mors, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Paoul Thomsen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Klaus Masuch. Τι ζήτησαν; Τι άλλο από τον αφοπλισμό της χώρας.

Μείωση μέχρι εξαφάνισης των αμυντικών δαπανών. Να σταματήσουμε να δαπανούμε για την άμυνά μας την επαύριο της παραγγελίας δύο υψηλών δυνατοτήτων αποβατικών σκαφών από την Τουρκία και ενώ η ρεβιζιονιστική γειτονική χώρα έχει ξεκινήσει μία κούρσα εξοπλισμών στην οποία τρέχει μόνη της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν εμφανιστεί ακόμα ο Γερμανός στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι εκπρόσωποι της νέας τριπλής “κατοχής” είχαν ζητήσει να κοπεί από τις παροχές στο προσωπικό των Ε.Δ., ακόμα και το ταπεινό … προάριστο, ένα κομμάτι ψωμί ή μια τυρόπιτα που μοίραζαν και έτρωγε ο Έλληνας στρατιώτης μεταξύ του πρωινού του και του κυρίως γεύματος το μεσημέρι! Και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναγκάστηκε να το δεχθεί! Εκεί μας φτάσανε! Από το ξημέρωμα ο Έλληνας στρατιώτης να ξανατρώει αργά το μεσημέρι μετά από ένα εξαντλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Φανταστείτε τι άλλο ζητούν αφού έχουν φτάσει στο σημείο να κόβουν το φαγητό από το προσωπικό.

Το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε στην ΛΑΕΔ για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 15ετίας κάπου 14,5 δισ. … μαζί με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, ποσά που δεν φτάνουν ούτε για το Βέλγιο που έχει καταργήσει πια τις Ένοπλες Δυνάμεις του στην ουσία.

Το ζήτημα δεν είναι, όμως, αυτό. Διεκπεραιωτικά ο νυν υπουργός κάνει αυτό που του ζητάει ο πολιτικός του προϊστάμενος. Στην πρώτη μείζονα κρίση που θα αποκαλυφθεί η γύμνια των Ενόπλων Δυνάμεων και θα απωλέσουν εθνικό έδαφος ή εθνικά δικαιώματα, όλα θα αλλάξουν, αλλά τότε θα είναι αργά.

Αυτό θέλουν και οι ξένοι που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της χώρας: Να μην προλάβουμε αυτή την φορά να υπερασπίσουμε “γη και ύδωρ” και να ξαναμοιραστεί αυτή η γωνιά της Γης…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *