Ηλεία: Άπορος με εισόδημα… 19.546 ευρώ!

Ανασφάλιστος, χωρίς φάρμακα, φοβισμένος και αντιμέτωπος με τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας ζει, τους τελευταίους δύο μήνες, ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης από το Τραγανό, που είδε μέσα σε λίγες μόλις στιγμές τον… «κόσμο» του να γκρεμίζεται!…

Ο 31χρονος είναι άνεργος, ενώ το βιβλιάριο υγείας της Πρόνοιας, ως άπορος, του εξασφαλίζει κάθε μήνα τα φάρμακά του για να «παλεύει» το πρόβλημα υγείας που τον βασανίζει. 
Πριν δύο μήνες όμως, όλα τα δεδομένα της ζωής του… ανατράπηκαν! Ο άτυχος νέος πήγε στην Πρόνοια για να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας όταν τον ενημέρωσαν ότι είναι «κομμένος», αφού είναι… εισοδηματίας και μάλιστα έχει υποβάλει φορολογική δήλωση στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς δηλώνοντας εισόδημα… 19.546 ευρώ!

«Δεν ξέρω αν πρόκειται για λάθος ή αν έχω πέσει θύμα απάτης» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο 31χρονοςΘανάσης Βασιλάρης και συνεχίζει: «Τα στοιχεία στη φορολογική δήλωση που βρέθηκε στη Δ.Ο.Υ. της Κηφισιάς είναι ίδια με τα δικά μου όντως, ίδιος αριθμός ταυτότητας, ίδιο Α.Φ.Μ. αλλά η δικιά μου φορολογική δήλωση είναι μηδενική. Είμαι άνεργος, έχω βιβλιάριο απορίας, πολύ σπάνια να κάνω ένα μεροκάματο. Από την άλλη, δεν ξέρω καν που είναι η Κηφισιά, αν με αφήσει κάποιος στην Αθήνα θα χαθώ, δεν θα ξέρω που να πάω…».


Συνεχίζοντας ο 31χρονος είπε: «Αν είχα φορολογική δήλωση με εισόδημα 19.546 ευρώ δεν θα με ενδιέφερε να έχω το βιβλιάριο της Πρόνοιας για να μπορώ να παίρνω τα φάρμακά μου. Μάλιστα η φορολογική δήλωση που βρέθηκε στο όνομά μου έχει και επιστροφή φόρου 932, 81 ευρώ! Αυτή τη στιγμή δεν έχω θεωρημένο βιβλιάριο, δεν έχω τα φάρμακά μου, αλλά ούτε και χρήματα έχω για να τα αγοράσω. Η ζωή μου απειλείται και δεν ξέρω από τι. Από λάθος; Από μια καλοστημένη απάτη; Από τι; Σε ποιον ανήκει τέλος πάντων αυτή η φορολογική δήλωση;».

Ο κ. Βασιλάρης εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ότι πριν από σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χάσει το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας. Απώλεια όμως που είχε δηλώσει αμέσως στην Αστυνομία. Το περιστατικό ωστόσο αυτό σε συνδυασμό με την σημερινή του ταλαιπωρία, τον κάνουν να φοβάται ότι ενδεχομένως έχει πέσει θύμα απάτης, όπως είχε πέσει πριν μερικά χρόνια ένας εργάτης καθαριότητας του δήμου Ανδραβίδας που στο όνομά του είχε συσταθεί… ολόκληρη βιομηχανία!

«Πήγα στην Εφορία και εκεί με παρέπεμψαν σε λογιστή. Πήγα σε λογιστή και αυτός με παρέπεμψε σε δικηγόρο. Δεν έχω όμως τα χρήματα για να πληρώσω δικηγόρο προκειμένου να βγάλουμε μια άκρη» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βασιλάρης και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Πόσο καιρό θα μείνω χωρίς τα φάρμακά μου; Ας με βοηθήσει όποιος μπορεί. 

Η Εφορία, κάποιος δικηγόρος, ένας Εισαγγελέας. Εγώ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω κάποια κίνηση. Και να φανταστεί κανείς… ότι εμφανίζομαι με τόσο μεγάλο εισόδημα και με επιστροφή φόρου από πάνω… Ποιος θα εισπράξει ή έχει ήδη εισπράξει αυτή την επιστροφή φόρου και από πού; Δεν θα μπορούσε άραγε η Δικαιοσύνη να κάνει από εκεί μια αρχή για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης;».

Τέλος, ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Δεν ξέρω ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ταλαιπωρία ή εάν τελικά πρόκειται απλά για λάθος. Αυτό που ζητάω εγώ είναι να μπορέσω να θεωρήσω το βιβλιάριο υγείας μου και να συνεχίσω να παίρνω τα φάρμακά μου. Και σε αυτό χρειάζομαι βοήθεια».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

patrisnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *