Στο 1 δισ. ευρώ έφτασαν τα χρέη των νοσοκομείων στις φαρμακευτικές

Με αφορμή την καθημερινή αύξηση των χρεών των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, χρέη που όπως λέει η φαρμακοβιομηχανία αγγίζουν πλέον το 1 δισ. ευρώ, αλλά και το γεγονός ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων προβαίνουν σε…

κάποιες επιλεκτικές εξοφλήσεις τιμολογίων, η ηγεσία του ΣΦΕΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Διοικητές των νοσοκομείων της χώρας καθώς και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής, τα νοσοκομεία έχουν αυτή τη στιγμή τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Παρόλα αυτά όχι μόνο καθυστερούν αδικαιολόγητα, αλλά όπως μαθαίνουν γίνονται επιλεκτικές εξοφλήσεις τιμολογίων προμηθευτών, με όχι και τόσο διαφανή κριτήρια. Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο κ. Φρουζής στην επιστολή του, τα νοσοκομεία πληρώνουν εκκρεμότητες του 2012 σε κάποιους προμηθευτές, τη στιγμή που για τις φαρμακευτικές εταιρείες υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια από το 2010.

Στο σημείο αυτό ο κ. Φρουζής υπενθυμίζει τόσο στους διοικητές όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 113/2010 (ΦΕΚ 194/Α/22.11.2010) τα Δημόσια Νοσοκομεία οφείλουν να εξοφλούν τους προμηθευτές τους το αργότερο εντός 90 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου ή άλλου εγγράφου, διαφορετικά οφείλονται τόκοι υπερημερίας.

Ανθή Αγγελοπούλου

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *