Πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα από τους πιτσιρικάδες ακαδημιών της Β. Εύβοιας και του Πανιωνίου στο 1ο τουρνουά που διοργάνωσε η Ακαδημία του Αγίου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρώτο τουρνουά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Αγίου στο γήπεδο των Λουτρών Αιδηψού με τη συμμετοχή των μικρών «πάνθηρων» της Νέας Σμύρνης των Ακαδημιών του Πανιωνίου…

Επίσης συμμετείχαν, η Ακαδημία του Α.Ο. Αιδηψός – Ο.Π. Αιδηψού, η Ακαδημία του Ολυμπιακού Λίμνης και η Ακαδημία του Α.Ο. Ωρεών.

Πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα, βραβεύσεις και μπουφές, όλα μια άψογη διοργάνωση, που έφερε την υπογραφή του προπονητή της Ακαδημίας του Αγίου Δημήτρη Ζουπανιώτης και του υπεύθυνου της ομάδας Νίκου Ζαλάβρα.

Λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα άρχισε το αγωνιστικό πρόγραμμα με αγώνες 9Χ9 διάρκειας 25 λεπτών και στους οποίους συμμετείχαν μικροί ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2000, 2001 και 2002. Την έναρξη του τουρνουά έκανε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Μέριμνα, παιδεία, Αθλητισμός» του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Αργυρώ Αράπογλου

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής

Αιδηψός – Λίμνη 1-0

Άγιος – Άγιος 1 2-1

Πανιώνιος – Αιδηψός 1-0

Άγιος – Πανιώνιος 0-1

Ωρεοί – Λίμνη 1-3

Αιδηψός – Ωρεοί 1-0

Λίμνη – Άγιος 1 0-2

Πανιώνιος – Λίμνη 2-0

Άγιος – Ωρεοί 3-1

Αιδηψός – Πανιώνιος 1 1-2

Άγιος – Πανιώνιος 2 0-5



Στη συνέχεια έγινε αγώνας 11Χ11 ηλικιακού επιπέδου παμπαίδων, διάρκειας και αυτός 25 λεπτών μεταξύ της Ακαδημίας του Αγίου και της Ακαδημίας του Αγίου.

Για την Ακαδημία του Αγίου αγωνίστηκαν οι: Χατζής, Παπατζίκος, Κλίσμαν, Ζουμπανιώτης, Μίτρικ, Αλεξίου, Μήτσιου, Μπατσούλης, Νούχι, Ντεμολάρι, Πρέγκου. Έπαιξαν και οι Αγαπητός, Χοτζάι, Ξανθόπουλος, Λέντερης, Μίτρικ, Καπλανάι, Τσαλάι.


Για την ακαδημία του Πανιωνίου στη βασική εντεκάδα ξεκίνησαν οι: Λιγνός, Χασιώτης, Νίνο, Χαλιφέ, Κεράμα, Πασσάς, Κούτρας, Μέρα, Σκεντάι, Σπυρόπουλος, Μίαρης ενώ έπαιξαν και οι: Γκιζίνος, Φεΐδης, Μητσιάνης, Τσαπατσάρης, Νικολακάκης, Σακκάς.

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Καρράς με βοηθούς του Αντώνη – Γιάννη Λιαγκάκη και Διονύση Παυλάτο.

Ο αγώνας έληξε με νικήτρια με 2-0 την ομάδα του Αγίου. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Μάνι Κλίσμαν. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά παρακολούθησε και ο υπεύθυνος των ακαδημιών Κ20 του Λεβαδειακού, 100 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα του Μάλι, Μπασαλά Τουρέ.


Μετά τους αγώνες το μενού περιελάμβανε βραβεύσεις. MVP του τουρνουά αναδείχθηκε ο μικρός ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας του Αγίου Μάνι Κλίσμαν, ενώ το βραβείο Fair Play δόθηκε στον νεαρό Πελγκάι των Ακαδημιών της Αιδηψού. 
 Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του Αγίου τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες ανθρώπους που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για το ποδόσφαιρο στη Βόρεια Εύβοια. Αρχικά τιμήθηκε ο Δημήτρης Ανδρίτσος, που έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο της Αιδηψού σε αγώνα παλαιμάχων (την πλακέτα πήρε ο γιός του) και εν συνεχεία, ο επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της Δόξας Προκοπίου Ηλίας Κουτσουφλάκης, ο Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής της Αιδηψού Γιώργος Κούτρας, η ΠΑΕ Πανιώνιος, ο γυμναστής Στέφανος Σαλιγγάρας, ο παλιός παράγοντας του Αγίου Γιάννης Γούδας, ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας του Αγίου Σταυρόπουλος Παναγιώτης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος του Α.Ο. Γουβών Χρήστος Δελχάς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Ιστιαίας και του Αγίου Δαβίδ Κουρκούτζελος. 
Τέλος έγινε ανταλλαγή φανέλας μεταξύ της Ακαδημίας του Αγίου και της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Γιάννης Δραπανιώτης


fonitonspor.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *