2 ερωτήσεις που μόνο ιδιοφυΐες ή σχιζοφρενείς μπορούν να απαντήσουν

Είναι σχεδόν αδύνατον να διακρίνουμε έναν φυσιολογικό άνθρωπο από έναν σχιζοφρενή μόνο από την εμφάνιση. Χρησιμοποιούνται πολλά ψυχιατρικά τεστ και μέθοδοι για να καθορίσουν, αν ένας άνθρωπος είναι υγιής ψυχικά ή χρειάζεται βοήθεια. 

Δείτε παρακάτω 2 ερωτήσεις που μόνο ιδιοφυΐες ή σχιζοφρενείς μπορούν να απαντήσουν.

Σημαντικό: Για να έχετε ακριβή αποτελέσματα απαντήστε στις ερωτήσεις σύμφωνα με τα συναισθήματά σας. Επικεντρωθείτε σε αυτό που βλέπετε και όχι σε αυτό που θα έπρεπε να φαίνεται. Δείτε προσεχτικά τις 2 εικόνες και απαντήστε στις ερωτήσεις.

1. Η μάσκα είναι κυρτή από την μια ή και από τις 2 πλευρές;

2. Η μάσκα γυρίζει από την μια ή και από τις 2 πλευρές;

………………………………………….

Απαντήσεις

1.Η μάσκα είναι κυρτή μόνο από την μια πλευρά.

2.Η μάσκα γυρίζει προς τα δεξιά.

Είστε ιδιοφυΐες ή σχιζοφρενείς;

Αν απαντήσατε και στις 2 ερωτήσεις λάθος, μην ανησυχείτε: είστε ένας απόλυτα υγιής άνθρωπος. Αν μια από τις ερωτήσεις σας φάνηκε πολύ προφανής, τότε ίσως πρέπει να επισκεφθείτε έναν ψυχίατρο.

Η αλήθεια είναι, ότι ο εγκέφαλος ενός υγιούς ανθρώπου τείνει προς την αυτο- εξαπάτηση. Λαμβάνει υπόψιν του τεχνητές μορφές και επιπλέον σκιές, οι οποίες «διορθώνουν» την εικόνα.

Οι σχιζοφρενείς δεν έχουν αυτή την φαντασία. Ο εγκέφαλός τους δεν μπορεί να συνδέσει τις λεπτομέρειες. Βλέπουν την μάσκα ακριβώς όπως είναι. Για αυτούς η μάσκα είναι κυρτή και γυρίζει μόνο σε μια κατεύθυνση.

Ποια είναι η διαφορά που δείχνει, ότι κάποιος είναι ιδιοφυΐα;
Η σχιζοφρένεια και η ευφυΐα δεν διαφέρουν πολύ. Οι ιδιοφυΐες έχουν και τα δυο είδη σκέψης και μπορούν να τα εναλλάσσουν. Βλέπουν την ψευδαίσθηση ακριβώς όπως είναι, αλλά αντιλαμβάνονται αμέσως την παγίδα. Αν το θελήσουν, ο εγκέφαλός τους μπορεί να σταματήσει την ψευδαίσθηση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *