Σχεδόν 2 εκατ. αφίξεις τουριστών στο «Ελ. Βενιζέλος» το καλοκαίρι 2013

Τα δύο εκατομμύρια άγγιξαν οι αφίξεις τουριστών στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας κατά…

τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αριθμός που συνιστά αύξηση της τάξης του 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαίου-Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Η αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό μέσω του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ελλάδας συμβαδίζει με τις προβλέψεις για τουλάχιστον 17 εκατομμύρια τουρίστες κατά το τρέχον έτος, επιτυχία που θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας.

Μολονότι η Ελλάδα έχει υπάρξει επί σειρά ετών δημοφιλής προορισμός για δυτικοευρωπαίους επισκέπτες, κυρίως Γερμανούς και Βρετανούς, εντύπωση προκαλεί ο αυξημένος αριθμός επισκεπτών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν της σημαντικής αύξησης ρώσων τουριστών που καταγράφηκε σε πολλά νησιωτικά αεροδρόμια της χώρας, ο αερολιμένας της πρωτεύουσας κατέγραψε άνοδο σχεδόν 70% στις αφίξεις επισκεπτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, το 22% των αφίξεων ήταν από χώρες εκτός Ε.Ε., ενώ σημαντικές αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις αφίξεις από την Ελβετία (44%) και την Τουρκία (27%).

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *