Με υπερ-βόμβα και καλάσνικοφ σκοπευτή θα “χτυπούσε” ο Χρ. Ξηρός – Μετά θα έφευγε στην Αλβανία – Βαρύς οπλισμός και 2 γυναίκες στη γιάφκα

Οι αστυνομικοί έχουν βρει 9 καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα φέρει διόπτρα και λέιζερ σκοπευτή, ένα δοχείο με ποσότητα εκρηκτικών, μέρος από ρουκέτα και φυτίλια
– Τι λέει η Αντιτρομοκρατική για το πρόσωπο – στόχο
– Από τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορούσε στην Ανάβυσσο ο Ξηρός
– Μεταγωγή των μελών της “Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς” στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
– Μετά τις 3 το μεσημέρι ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ευελπίδων

Βαρύς οπλισμός έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο που είχαν νοικιάσει για αυτόν με πλαστά στοιχεία, ένας άνδρας και μια γυναίκα, το καλοκαίρι του 2014.

Μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί το 2% του σπιτιού, όπου οι αστυνομικοί έχουν 9 καλάσνικοφ, δύο χειροβομβίδες και σφαίρες.

Το ένα καλάσνικοφ έχει διόπτρα και λέιζερ σκοπευτή, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο Ξηρός και οι συνεργοί του θα το χρησιμοποιούσαν για να πλήξουν ανθρώπινο στόχο από μακριά. Παράλληλα, εντοπίστηκαν όλα τα κομμάτια του ρουκετοβόλου RPG και τρεις αντιαρματικες ρουκέτες.

Επιπλέον έχουν βρεθεί πυροκροτητές και καλώδια, ενώ θεωρούν ότι το βαρέλι με τα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης θα μετατρεπόταν σε υπερ-βόμβα, την οποία θα τοποθετούσαν μέσα σε αυτοκίνητο.

Οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο σπίτι γιάφκα έχουν εντοπίσει χειρόγραφες σημειώσεις για την κατασκευή ισχυρής βόμβας και παγίδευση αυτοκινήτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αστυνομικών κάνουν λόγο για πολιτικό ή οικονομικό στόχο από τον “Μανώλη” της 17Ν. Μάλιστα έχουν σαφείς πληροφορίες στα χέρια τους ότι ο Ξηρός μετά το χτύπημα θα διέφευγε στην Αλβανία, καθώς μέσα στο σπίτι έχουν βρεθεί χάρτες της Ηπείρου με σημειωμένα περάσματα, αλλά και χάρτες του πολεοδομικού ιστού της Αθήνας.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, έχουν μπει τρία άτομα τα οποία είναι καθαρά και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και κινούνται στο περιβάλλον του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι 40 ετών.

Οι έρευνες στο σπίτι γιάφκα συνεχίζονται βήμα βήμα για την ανακάλυψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, ενώ έρευνες διεξαγονται και σε Λουτράκι, Αίγιο και Θεσσαλονίκη.

Μεταγωγή των “Πυρήνων” στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Με εισαγγελική εντολή και επέμβαση της ΕΚΑΜ, οι κρατούμενοι της πρώτης γενιάς της ΣΠΦ και φερόμενοι ως συνδαιτημόνες του Χριστόδουλου Ξηρού στο περιβόητο πάρτυ, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μεταφέρθηκαν από την Α’ Πτέρυγα, συνοδεία της “ΕΚΑΜ”, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της 17Ν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά, κατόπιν εντολής της αρμόδιας Εισαγγελέως, ήταν προκειμένου να μεταφερθεί στην Α’ πτέρυγα των ανδρικών φυλακών ο Χριστόδουλος Ξηρός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *