20 απλοί τρόποι για να βελτιώσεις την υγεία σου τώρα!

Δεν είναι αναγκαίο να αλλάξεις δραστικά όλη σου τη ζωή για να βελτιώσεις την υγεία σου. Μερικές φορές, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο διαβίωσής σου. Παρακάτω είναι μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις άμεσα την υγεία σου.

1. Πίνε αρκετό νερό
Το πρώτο βήμα να ένα δυνατό και υγιές σώμα είναι να αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά και τα διάφορα ζαχαρούχα ποτά με νερό. Για να διατηρείς το σώμα σου πλήρως ενυδατωμένο, θα πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθημερινά.

2. Γυμνάσου
Η γυμναστική είναι ένα απαραίτητο συστατικό ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αν δεν μπορείς να βάλεις τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου, προσπάθησε να γυμνάζεσαι τουλάχιστον για 20 λεπτά την ημέρα είτε περπατώντας με γρήγορο βηματισμό, είτε τρέχοντας ή ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες.

3. Κάνε yoga
Γιόγκα είναι η καλύτερη γυμναστική για την καταπολέμηση του στρες. Σε βοηθά να διατηρείς την ψυχική ισορροπία σου, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ευελιξία σου και σε κάνει να εστιάζεσαι στη σωστή αναπνοή σου.

4. Κάνε pilates
Το Pilates είναι πιο έντονη προπόνηση από τη γιόγκα και παράλληλα είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του στρες.

5. Τρώγε ωμά τρόφιμα
Είναι σημαντικό η διατροφή σου να συμπεριλαμβάνει τόσο ωμά όσο και μαγειρεμένα φρούτα και λαχανικά. Τα ωμά λαχανικά είναι πιο δύσκολα στην πέψη τους, που σημαίνει ότι εντείνουν το μεταβολισμό σου.

6. Smoothies
Τι θα έλεγες στην ιδέα να προσθέσεις ένα υγιεινό smoothie στο πρωινό σου; Θα σου δώσει μια γρήγορη δόση βιταμινών που θα σε βοηθήσει να βγάλεις την ημέρα, χωρίς να αισθάνεσαι την ανάγκη για σνακ.

7. Φυτά σε εσωτερικούς χώρους
Εκτός του ότι βελτιώνουν την αισθητική των εσωτερικών χώρων, τα φυτά βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα. Απλά φρόντισε να προμηθευτείς το σωστό φυτό για την θέση που το προορίζεις, επειδή ορισμένα φυτά απαιτούν περισσότερο ηλιακό φως από άλλα.

8. Τρώγε quinoa
Το quinoa είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο για υδατάνθρακες όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά και οι πατάτες. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο, καθιστώντας το ένα από τα σούπερ τρόφιμα.

9. Κατανάλωνε υγιεινά, υψηλής ποιότητας λίπη
Η κατανάλωση λιπών δεν θα σε χοντρύνει! Αντίθετα, είναι σημαντικό να προσθέτεις στη διατροφή υψηλής ποιότητας φυτικά λίπη, όπως το ελαιόλαδο. Άλλαζε τους τύπους των λιπών που καταναλώνεις για να βεβαιωθείς ότι καλύπτεις όλες τις διατροφικές σου ανάγκες.

10. Παίρνε αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι πολύ σημαντικά επειδή ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και σε προστατεύουν από πολυάριθμες ασθένειες. Είναι σημαντικό να καταναλώνεις τακτικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα, όπως μούρα, ακτινίδια και τζίντζερ.

11. Παίρνε αρκετή βιταμίνη D
Εκτός από το φως του ήλιου και το κρέας, τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης D και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

12. Λιακάδα
Μόλις βγαίνει ο ήλιος, θα πρέπει να προσπαθείς να απορροφάς τις πολύτιμες ακτίνες του! Από 10 έως 30 λεπτά ηλιοθεραπείας την ημέρα είναι αρκετά για το σώμα σου για να παράγει την απαραίτητη βιταμίνη D.

13. Πήγαινε στη λαϊκή αγορά
Αντί να ψωνίζεις τα φρούτα και λαχανικά σου από το πλησιέστερο σουπερμάρκετ, πήγαινε στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου όπου θα βρεις υψηλής ποιότητας, φρέσκα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, σε οικονομικές τιμές .

14. Φρόντισε τα μάτια σου
Θέλεις να έχεις φωτεινά και γεμάτα ενέργεια μάτια; Εκτός από το επισκέπτεσαι τακτικά τον οφθαλμίατρό σου, μπορείς να καταναλώνεις κάποια τρόφιμα που βοηθούν στο να κρατούν τα μάτια σου υγιή και όμορφα, όπως τα καρότα και τα ψάρια.

15. Καθάρισε το συκώτι σου
Είναι σημαντικό να καθαρίζεις το συκώτι σου και να το βοηθάς να διώχνει τις τοξίνες από το σώμα σου. Ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίζεις το συκώτι σου είναι να τρως πικρά τρόφιμα όπως αγκινάρες, άγρια ραδίκια ή άλλα πικρά λαχανικά σε σαλάτες.

16. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο
Ένα ζεστό μπάνιο στο τέλος μιας κουραστικής μέρας μπορεί να κάνει θαύματα. Πρόσθεσε αιθέρια έλαια όπως δεντρολίβανο ή λεβάντα στο νερό της μπανιέρας για να καταπραΰνεις τους μυϊκούς πόνους και να χαλαρώσεις το σώμα σου.

17. Κάνε ένα μασάζ
Ένα επαγγελματικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στο χαλάρωμα των μυών σου, του σώματός σου και του μυαλού σου. Γι’ αυτό μην αισθάνεσαι ενοχές αν κάπου-κάπου ξοδεύεις λίγα χρήματα για την φροντίδα του εαυτού σου.

18. Ασχολήσου με την κηπουρική
Η κηπουρική είναι ένα πολύ χαλαρωτικό χόμπι. Το βοτάνισμα και το πότισμα των φυτών σου θα σε βοηθήσει να διατηρείς τη συγκέντρωσή σου. Το καλύτερο μέρος της κηπουρικής είναι ότι θα έχεις κάποια υγιεινά λαχανικά να τρως για πολύ καιρό!

19. Κοιμήσου
Ιδανικά, χρειάζεσαι 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κοιμούνται πολύ λιγότερο από αυτό. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της στέρησης ύπνου μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή, οπότε φρόντιζε να πηγαίνεις στο κρεβάτι σου χωρίς αναβολές.

20. Βλέπε λιγότερη τηλεόραση
Είναι σημαντικό να περιορίσεις τον χρόνο που βλέπεις καθημερινά τηλεόραση. Είναι εντάξει το να βλέπεις ένα ή δύο επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά, αλλά οτιδήποτε περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σου.

Πηγή: https://falirakifitness.com > Rhodes Gym > Faliraki Gym > Faliraki Fitness

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *