Τελευταία Νέα

Φθιώτιδα: 20χρόνια φυλακή στον υπάλληλο του ΙΚΑ που έφαγε 1 εκατ. ευρώ

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια – Το Εφετείο δέχθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς…

μεταμέλειας και έτσι έσπασε την ποινή των ισοβίων – Είχε κερδίσει και ένα δις δραχμες στο λαχείο !

Όταν έχεις καταδικαστεί σε τρις ισόβια ακούς με ανακούφιση ότι η ποινή σου είναι μόνο 20 χρόνια….

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του υπαλλήλου του ΙΚΑ Μακρακώμης, ο οποίος καταχράστηκε περίπου 1 εκατ. ευρώ από το ταμείο του υποκαταστήματος στη δυτική Φθιώτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κερδίσει ένα δισεκατομμύριο δραχμές στο λαϊκό λαχείο, το οποίο το έχασε στο χρηματιστήριο. Αμέσως μετά από το 2000 έως το 2005 άρχισε να αρμέγει το ταμείο του ΙΚΑ μη[ως και ρεφάρει, αλλά κατέληξε στα δίχτυα των τοκογλύφων και φυσικά στη φυλακή.

Όλα ήρθαν στο φως σύμφωνα με το LamiaReport, όταν κλιμάκιο επιθεωρητών από τα κεντρικά του ΙΚΑ, ήρθε στη Μακρακώμη για να κάνει έλεγχο, αφού διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα από τις εισφορές ξαφνικά είχαν κάνει βουτιά.

Ο υπάλληλος τότε για να αποφύγει την σύλληψη, αλλά και τους τοκογλύφους που τον απειλούσαν και τον κυνηγούσαν, έφυγε στην Κύπρο και τελικά μετά από τέσσερα χρόνια εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κορώνη Μεσσηνίας.

Πρωτόδικα η ποινή του ήταν τρις ισόβια, αφού το δικαστήριο δεν είχε δεχθεί κανένα ελαφρυντικό. Χθες μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, όπου ξεδιπλώθηκαν όλες οι πτυχές της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, το δικαστήριο δέχθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έτσι ο ήδη φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού πρωην υπάλληλος του ΙΚΑ, έφυγε μα 20 χρόνια φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής και άλλοι φορείς τρέχουν ακόμα στα δικαστήρια και ταλαιπωρούνται να αποδείξουν ότι είχαν πληρώσει τις εισφορές τους την επίμαχη περίοδο και ότι δεν είναι δική τους η ευθύνη, αφού τα χρήματα έκαναν φτερά από τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο όποιος τους έδινε μαϊμού αποδείξεις.

LamiaReport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *