Αυτές είναι οι 20 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη!

Ο αέρας που αναπνέουν οι περισσότεροι κάτοικοι πόλεων στον κόσμο δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας και η ποιότητά του επιδεινώνεται, αποκαλύπτει σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας…

Το Νέο Δελχί στην Ινδία είναι η πόλη με τον πιο βρώμικο αέρα παγκοσμίως με 153 μικρογραμμάρια ενώ με 149 ακολουθεί η πόλη Πάτνα που βρίσκεται και αυτή στην Ινδία.
Αυτές οι μονάδες είναι έξι φορές υψηλότερες από το “ασφαλές” όριο που έχει ορίσει η ΠΟΥ. Τα επίπεδα ασφαλείας του ΠΟΥ βασίζονται στις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων – εισπνεύσιμων, με διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα (PM10) και αναπνεύσιμων με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μικρόμετρα (PM2.5).
Τα στοιχεία που παρατίθενται στη νέα έκθεση καλύπτουν 1.600 πόλεις,500 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη βάση δεδομένων, σε 91 χώρες.
Από τις 20 πιο βρώμικες πόλεις, οι 13 βρίσκονται στην Ινδία. Η πρωτεύουσα βρίσκεται στην κορυφή της “γκρίζας” παγκόσμιας κατάταξης με ετήσιο μέσο όρο τα 153 μικρογραμμάρια PM2.5.
Οι πόλεις με το χαμηλότερο επίπεδο ρύπανσης βρίσκονται στον Καναδά, στις Η.Π.Α, στη Φιλανδία, στην Ισλανδία και τη Σουηδία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *