Τελευταία Νέα

Πάρτι εκατομμυρίων με τις ΜΚΟ μεταξύ 2000-2010

Ακόμη μια καταγραφή ενισχύσεων των ΜΚΟ διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, με τα προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας που…

χρηματοδότησε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) την περίοδο 2000-2010 να φτάνουν τα 732. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έγγραφη απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών Ακη Γεροντόπουλου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου.

Οπως προκύπτει την περίοδο 2000-2010, τα 732 προγράμματα χρηματοδοτήθηκαν με περισσότερα από 115 εκατ. ευρώ. Μάλιστα από το 2003 το ύψος των ποσών απογειώθηκε, ενώ η επιχορήγηση άρχισε να μειώνεται από το 2008 και μετά.

Ανάμεσα στις ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με δεκάδες εκατομμύρια είναι και εκείνη της Απονακροθέτησης, με περίπου 9 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, όλα τα προγράμματα, εκτός από τα 198 που είναι στο στάδιο της οικονομικής εκκαθάρισης, έχουν κλείσει, καθώς οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί έπειτα και από τον τελικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα ο κ. Γεροντόπουλος ξεκαθαρίζει ότι η ΥΔΑΣ δεν χρηματοδοτεί ΜΚΟ, αλλά μόνο αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από ορισμένες ΜΚΟ στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διπλωματίας και της εκάστοτε πολιτικής, διεθνούς παρουσίας της χώρας μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (Αγγελική Καραγεώργου )

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *