Το πιο παλιό νόμισμα του κόσμου,200.000 χρόνων

Τα νομίσματα όπως λένε όλοι οι αρχαιολόγοι του κόσμου,κυκλοφορήσανε πρίν 3.000 χρόνια περίπου και δέν χρησιμοποιήθηκαν ευρέως παρά μόλις απο τις αρχές του 8ου π.χ αιώνα.το
εκπληκτικό αυτό εύρημα ανατρέπει την θεωρία αυτή… τον άυγουστο του 1870 ο τζ.γ. μόφιτ ενώ άνοιγε με γεωτρύπανο ένα πηγάδι στο λόουν ρίντ της κομητειάς μάρσαλ του ιλινόις των ΗΠΑ.όταν ανέσηρε στήν επιφάνεια το γεωτρύπανο απο βάθος 125 πόδιων,διαπίστωσε έκπληκτός ότι πάνω στο γεωτρύπανο είχε σφηνωθεί ένα χάλκινο αντικείμενο που έμοιαζε πολύ για νόμισμα.

σύμφωνα λοιπόν με την γεωλογική υπηρεσία της πολιτείας του ιλινόις,το γεωλογικό στρώμα στο οποίο είχε βρεθεί το νόμισμα αντιστοιχούσε σε ηλικία 200.000 με 400.000 ετών.

το νόμισμα ήταν πολυγωνικό σε βαθμό να πλησιάζει το σχήμα του κύκλου.και στίς δύο πλευρές του ήταν αποτυπωμένες ακατέργαστες φιγούρες και εκχαράξεις που έμοιαζαν με γράμματα κάποιας γλώσσας που δεν έγινε δυνατόν να αναγνωριστεί.η μορφή του μάλιστα,ήταν εντελώς διαφορετική απο οποιουδήποτε γνωστού νομίσματος.

το χάλκινο νόμισμα θα πρέπει να είχε υποστεί επεξεργασία,περνώντας απο κάποιο πρωτόγονο εργαστήριο ελάσεως μετάλλων,και οι γεωλόγοι φτάσανε στο συμπέρασμα ότι το νόμισμα είχε κοπεί με ψαλίδι και λιμαριστεί στις άκρες του,όμως μια τέτοιου είδους κατεργασία υποδούλωνε την ύπαρξη ενός πολιτισμού που παράκμασε στη βόρεια αμερική τουλάχιστον πρίν απο 200.000 χρόνια,την ίδια δηλαδή στιγμή που η συμβατική επιστήμη θεωρεί ότι δέν είχαν περάσει περισσότερα απο 100.000 χρόνια απο την εμφάνιση του homo sapiens στήν αφρική.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *