Με 2.000 ευρώ το μήνα νοικιάζεις αστυνομικό

Ελάχιστα ήταν εως τώρα τα έσοδα για το Δημόσιο από ιδιώτες που υποτίθεται θα πλήρωναν για να έχουν αστυνομική φύλαξη, αφού η προϋπόθεση είναι να ξεπερνάει το ετήσιο καθαρό τους εισόδημα τα 100.000 ευρώ…

Μόλις 411.379,63 ευρώ πλήρωσαν μέσα σε 18 ολόκληρους μήνες ιδιώτες για την παροχή υπηρεσιών και μέσων από την Αστυνομία, όπως προκύπτει από απάντηση του Ν. Δένδια στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου.

Κυριότερος λόγος είναι πως για να ”πληρώσει” την προστασία κάποιος θα πρέπει να εμφανίζει εισόδημα ετήσιο πάνω από 100.000 ευρώ.

οι ιδιώτες στους οποίους παρέχεται φρούρηση-συνοδεία ασφάλειας από την Ελληνική Αστυνομία και έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου τα ποσά των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό, και 50 ευρώ την ημέρα για κάθε περιπολικό

Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται προβλέπεται ότι οι ιδιώτες στους οποίους παρέχεται φρούρηση-συνοδεία ασφάλειας από την Ελληνική Αστυνομία και έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου τα ποσά των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό, και 50 ευρώ την ημέρα για κάθε περιπολικό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των αστυνομικών που δίνονται για τον σκοπό αυτό αυξομειώνεται συνεχώς, λόγω των απαιτήσεων πουπροκύπτουν για την προστασία προσώπων, κυρίως σε Δικαστές που εκδικάζουν ειδικές υποθέσεις, και σε Διπλωματικές αποστολές.

.tragiko.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *