Σοκ στην «υψηλή κοινωνία»! Ο Πανούσης ανακαλεί 2000 αστυνομικούς που φυλούσαν «Αντουανέτες»! Επαναφέρει τον αστυνομικό της γειτονιάς!

Επαναφέρει τον αστυνομικό της γειτονιάς!
Τέρμα τα χημικά σε διαδηλώσεις «χαμηλού κινδύνου», χρήση κανονικά όταν οι διαδηλωτές ασκούν βία.
Τη θέση του ότι η παρουσία και ο ρόλος των αστυνομικών στις διαδηλώσεις πρέπει να
αλλάξει εξέφρασε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Ειδικότερα, για τους αστυνομικούς και τις διαδηλώσεις δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν. Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς. Εάν έχεις μια πληροφορία ή το απρόβλεπτο, προφανώς η Αστυνομία θα είναι πέριξ του γηπέδου, αλλά όχι με όπλα. Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι. Αλλά αν είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύεται 10.000-15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο. Παντού». Για τις περιπολίες της Αστυνομίας και τον αστυνομικό της γειτονιάς, είπε: «Ο αστυνομικός της γειτονιάς και πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν και η Άμεση Δράση που θα περιπολεί. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων. Από εκεί και πέρα, 1.500-2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως υπάρχει δυνατότητα να αποδεσμευθούν άμεσα 1.500 – 2.000 αστυνομικοί από τη φρούρηση προσώπων.

thesecretrealtruth.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *