Ξενώνας για τους άστεγους εντός του 2011

Ο κάθε ένας φιλοξενούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του ξενώνα μόνο μια φορά την εβδομάδα, ώστε να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των εξυπηρετουμένων.
Ξενώνας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των αστέγων της Αθήνας πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2011, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Ο ξενώνας θα προσφέρει σε…..
αστέγους ανεξαρτήτως ηλικίας φύλλου και εθνικότητας, ασφαλή φιλοξενία, καταλύματα, σίτιση υπηρεσίες ατομικής υγιεινής, υγειονομική περίθαλψη και ιματισμό.
Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, παραχωρείται από το δήμο Αθηναίων. Η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του χώρου, χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται από το Σύμφωνο συνεργασίας το οποίο έχει υπογραφεί μεταξύ της υφυπουργού Εργασίας κ. Άννας Νταλάρα και του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ενώ η ευθύνη για τη λειτουργία του ξενώνα ανατίθεται στη Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Η λειτουργία του ξενώνα, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί 450 περίπου άτομα ημερησίως θα ξεκινά το μεσημέρι και θα τελειώνει στις 7 το πρωί οπότε ο ξενώνας θα κλείνει για να ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού κ.λ.π.
Οι φιλοξενούμενοι, θα είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα και ο κάθε ένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του ξενώνα μόνο μια φορά την εβδομάδα, ώστε να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των εξυπηρετουμένων.
Με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται η συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι και όχι μόνο της παροχής συσσιτίου γεγονός που θα επιδράσει ευεργετικά στην εικόνα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών.

OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ. ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΚΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΩς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ ΠΑΝΕ!! ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ!! ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    944-σωστοτατος.τους εχουν ποτησει εμβολια "αντιρατσισμου"ευχαριστιουνται να το παιζουν "αλτρουιστες"καλμαρουν την βασανισμενη ψυχουλα τους,πουλωντας ψευτικο ουμανισμο ενω στην πραγματικοτητα ειναι πιο αυταρχικοι πιο φασιστες και πιο σκληροπηρινικοι απο ολους μας.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Έχουνε μπεί εκατομμύρια νεαρών ανδρών στήν χώρα παρανόμως!! Πόσο καιρό πιστεύετε ότι έχουμε πρωτού ξεσηκωθούν και αρχίσουν τις ομαδικές επιδρομές σε σπίτια και μαγαζιά ;;; Ποιός θα σταματήσει τις ορδές των πεινασμένων και καυλωμένων αυτών νεαρών πρωτού μας σκοτώσουν και ξεσκίσουν στο γαμήσι μάνες και αδελφές;;;; Εσείς όλοι οι ουμανιστές πού τούς θέλετε εδώ, φαίνεται ότι μόνον όταν το παλούκι σάς μπεί στόν κώλο θα καταλάβετε τι βλακεία κάνετε βοηθώντας τους!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Έχασε ο κοσμάκης τα σπίτια του, που υποθήκευσε για δάνεια.
    Έχασε τη δουλειά του αφού τον απόλυσαν.
    Έχασε την πατρίδα του αφού πλημμύρησε λαθρομετανάστες.
    Έχασε το θεσμό της οικογένειας αφού κανείς δεν μπορεί να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, σε αυτές τις άθλιες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

    Κσαι ακόμη ΚΟΙΜΑΤΑΙ ………

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΝΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΡΕ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ?ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ.ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ? Η ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ.ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?ΠΑΛΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ?ΑΛΗΤΕΣ.ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ,ΟΙ ΠΑΓΚΑΚΙΟΒΙΟΙ,ΟΙ ΣΥΣΙΤΙΟΥΧΟΙ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ,ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΦΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Αυτά είναι λύσεις για κράτη πρόνοιας με οικονομική δύναμη. Όχι για διαλυμένα κράτη που οι κλέφτες πολιτικοί έχουν ρημάξει τα πάντα και ο λαός δυστυχεί.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Για ξανασκεφτείτε το.
    Όπως περιγράφεται, θα αποτελεί στέγη λαθρομεταναστών και όχι Ελλήνων, αφού είναι απείρως περισσότεροι σε αριθμό.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *