Τελευταία Νέα

ΑΡΧΕΙΟ. 2012 BLOOMBERG/HUFF POST. Ο Αστέρας “θερετρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας” και “περιουσιακό τρόπαιο”

Η λίστα με όλα τα ξεπουλήματα στον Ξένο Τύπο, 4 ημέρες πριν ορκιστεί η κυβέρνηση!


Ας θυμηθούμε λίγο τι έγραφε ο Ξένος Τύπος το 2012, περί πώλησης του Αστέρα, αλλά και για τις επόμενες, πριν τις αποκαλύπτει μία-μία, ο κυβερνητικός θίασος…

Τα δημοσιεύματα του Bloomberg και της Huffington Post δημοσιεύθηκαν την 21η Ιουνίου, 4 ημέρες μετά τις εκλογές της 17ής Ιουνίου και 4 ημέρες πρίν ορκιστεί η ελληνική κυβέρνηση, στις 25.

Τελικά ενώ η Εκκλησία πούλησε σε υπερδιπλάσια τιμή οικόπεδα της, δίπλα στον Αστέρα, χωρίς κτίσματα και παραλία, ο Αστέρας ξεπουλήθηκε στο ¼ της αξίας του.

Δημόσια περιουσία που θα μπορούσε με σωστή διαχείριση να αποδίδει.

LEFTeria

http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/08/4.html

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

4 ημέρες μετά τις εκλογές,ο Ξένος Τύπος έκανε προγραμματικές δηλώσεις ξεπουλήματος. Έναν μήνα πριν τον Στουρνάρα.

Τα δημοσιεύματα του Bloomberg και της Huffington Post δημοσιεύθηκαν την 21η Ιουνίου,

4 ημέρες μετά τις εκλογές της 17ής Ιουνίου

και 4 ημέρες πριν ορκιστεί η ελληνική κυβέρνηση, στις 25.

21 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα πουλάει περιουσιακά στοιχεία, όπως Θέρετρα, Αεροπλάνα, εθνικές οδούς, κτίρια για να πληρώσει το χρέος.

Όταν οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν την πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων, αυτό σημαίνει συνήθως βιομηχανίες και επιχειρήσεις που ανήκουν και λειτουργούν από το κράτος. Η Ελλάδα έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό της

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει το μερίδιό της στην κυριότητα του Astir Palace, που περιγράφεται από το πρακτορείο ειδήσεων ως το «θέρετρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.” Το θέρετρο περιλαμβάνει σχεδόν 3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια ιδιοκτήτης παραλίας όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν “την πόλη και τη θάλασσα,” σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ο Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής της ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα, λέει οτι το Astir Palace είναι ένα “περιουσιακό τρόπαιο”.

Οι πωλήσεις αυτές έχουν γίνει ένα συνηθισμένο γεγονός για την υπερχρεωμένη Μεσογειακή χώρα.


Η ελληνική κυβέρνηση, στη μέση μιας μεγάλη δημοσιονομικής κρίσης, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τον λογαριασμό.Περίπου 228 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια διάσωσης έχουν παρασχεθεί στη χώρα και μέχρι το έτος 2020 η Ελλάδα πρέπει να βρει € 50 δισεκατομμύρια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Bloomberg, έχει βρει μόνο 1,8 δισ. ευρώ.


Κατά το περασμένο έτος, το 10ετές ομόλογο στην Ελλάδα κυμαινόταν μεταξύ 14,5 τοις εκατό και 30 τοις εκατό (τώρα κυμαίνεται κοντά στο 30), καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί περισσότερα χρήματα.

Φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που έχει μείνει να κάνει – εκτός του να αθετήσει τις υποχρεώσεις της ή να λάβει κάποιο μαζικό διεθνές πακέτο διαγραφής χρέους – είναι να πουλήσει “τα ασημικά της οικογένειας”, όπως έγραψε η Daily Forex

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του επίσημου φορέα που θα βοηθήσει την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής περιουσίας , οι πωλήσεις real estate ξεπερνούν τα θέρετρα πολυτελείας στα νησιά.

Το Ταμείο ψάχνει για επενδυτές που να είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα μέρος της κρατικής περιουσίας, όπως τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Επίσης, ψάχνει για πιθανούς συνεργάτες για 28 κρατικά ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης της έδρας των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, αναφέρει το Ταμείο, θα πρέπει να “δομημένα ως μίσθωση ιδιωτικού τομέα, που να περιλαμβάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του χαρτοφυλακίου.”

Το Χαρτοφυλάκιο του Ταμείου περιλαμβάνει επίσης τους μισοτελειωμένους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους, την Εγνατία Οδό, διάφορα εθνικά λιμάνια και τέσσερα Airbus 300-340.

Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Ελλάδας, ορισμένοι αναλυτές δεν πιστεύουν ότι η περιουσία αυτή – ακόμη και εκείνη, όπως το πολυτελές ξενοδοχείο Astir Palace – θα πουληθεί. Από την άλλη πλευρά, η εταιρία Prestige Property Group,του μεσίτη Mike Braunholtz δήλωσε στο Bloomberg, ότι «ολόκληρος ο κόσμος έχει τα μάτια του στην Ελλάδα και θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον για να επενδύσει κάποιος,έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια αν θα αγοράσει σε ευρώ, δολάρια ή δραχμή ».

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

huffingtonpost.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *