Ν.Μπακογιάννη: “Το 2014 αρχίζει να θυμίζει το 2012”

Για «παίγνια στην πλάτη του ελληνικού λαού» και για συνθήκες που θυμίζουν έντονα καταστάσεις του 2012 αναφορικά με τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της σε εφημερίδα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Πολύ φοβάμαι ότι το 2014 έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012. Θα πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την αξιολόγηση. Προφανώς αυτή είναι δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Θα πρέπει επιτέλους να προσεγγίσουμε τη διαπραγμάτευση με μια νέα φιλοσοφία. Δηλώνουμε πολλές φορές “ηρωικά” τι δεν αποδεχόμαστε. Τραβάμε “κόκκινες γραμμές” στην άμμο, τις οποίες μετά -εξίσου “ηρωικά”- καλούμαστε να σβήσουμε. Έφθασε η ώρα το πάθημα να γίνει μάθημα. Έφθασε η ώρα της επίθεσης» ανέφερε.

Παράλληλα, φρόντισε να δηλώσει «φανατική Ευρωπαία», υπογραμμίζοντας πως «πολλές φορές έχω παρεξηγηθεί εδώ στην Ελλάδα διότι προσεγγίζω τους εταίρους μας στην Ε.Ε. ως φερέγγυους και συνεπείς συνομιλητές, ωστόσο για πρώτη φορά σήμερα η εμπιστοσύνη μου αρχίζει να κλονίζεται».

«Αν για οποιονδήποτε λόγο οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, “καίγοντας” τον Τσίπρα και μετατρέποντας τη χώρα σε σκιάχτρο, για να αποδυναμώσουν τα λαϊκιστικά ακραία κόμματα που σήμερα ταλανίζουν την Ευρώπη από την Ισπανία έως την Αγγλία και από την Ολλανδία μέχρι την Ιταλία, τότε πρέπει να μας το πουν. Να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας. Εδώ θέλουμε καθαρές κουβέντες. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί -κι αυτό είναι κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούμε, πέρα και πάνω από κόμματα- ότι στην πλάτη του ελληνικού λαού, που για πέντε χρόνια έχει περάσει από την κόλαση, μπορεί να παίζονται πολιτικά παιχνίδια. Όσο ψηλά κι αν είναι εκείνος που τα παίζει» πρόσθεσε.

«Ηρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν είναι δύσκολη η εξίσωση της συνεννόησης, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε, να ταυτιστούμε ή να συμπέσουμε. Χρειάζεται, όμως, να αποκτήσουμε κοινή αντίληψη για τα προβλήματα και τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, για την ουσία, τους κινδύνους, τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τορπιλίσει τη συνεννόηση, ας επωμιστεί και το κόστος» επεσήμανε επίσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *