Με αυξήσεις στα διόδια μπαίνει το 2014 για τους οδηγούς στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Περισσότερο θα κοστίζει στους οδηγούς η διαδρομή στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια, αν και για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά οι τιμές δεν θα μεταβληθούν……

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ξεκινά από τις Ράχες στο νομό Φθιώτιδας, βόρεια της Λαμίας και καταλήγει στον Κλειδί επί της Εγνατίας Οδού, λίγο πριν τη Θεσσαλονίκη. Οπως ανακοινώθηκε, το αντίτιμο των διοδίων αυξάνεται για τα ΙΧ στους σταθμούς της Πελασγίας και του Μοσχοχωρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, από 2,70 ευρώ τα διόδια θα ανέβουν σε 3,50 ευρώ, ενώ στο σταθμό Μοσχοχωρίου από 3,10 ευρώ, το αντίτιμο αυξάνεται σε 4 ευρώ, πάντα για όσους πληρώνουν συμβατικά και όχι ηλεκτρονικά.

Το αντίτιμο στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου δε θα αυξηθεί για τα ΙΧ, ενώ για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων θα υπάρξει και μικρή μείωση. Οι νέες τιμές στα διόδια προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησεις όπως επίσης και η κατασκευή και λειτουργία νέων, πλευρικών σταθμών στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με την τιμή να είναι ίδια με εκείνη των διοδίων της Πελασγίας. Ακόμη θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και θα τεθούν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι, ενώ έως τα τέλη του 2015 θα λειτουργήσει κι ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τους μετωπικούς σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς, θα υπάρχουν κλιμακωτές εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων οι οποίες θα φθάνουν έως και το 60%. Σε ό,τι αφορά το σταθμό διοδίων στο Κλειδί οι εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες θα φθάνουν έως και το 80%.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *