Οι «τσουχτεροί» φόροι που θα πληρώσουμε μέσα στο 2014

Με περαιτέρω φόρους επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται να βάλουν πάλι βαθιά το χέρι στη τσέπη και να στηρίξουν τα έσοδα του νέου προϋπολογισμού. Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι τέσσερα και ήδη έχουν θεσπιστεί, ωστόσο, το αποτέλεσμα, δηλαδή το ποσό που εισπράχθηκε και κατέληξε στον κρατικό κορβανά, θα φανεί εντός του 2014.

Οι τέσσερις νέοι φόροι είναι οι εξής:…

•Κατάργηση των φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Από τα φετινά εισοδήματα καταργήθηκαν απαλλαγές όπως αυτές για τη δαπάνη ενοικίου κύριας κατοικίας, ενοικίου παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας, τόκων στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας

•Θέσπιση συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι τελευταίοι είχαν αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ. Επίσης ο ίδιος συντελεστής 26% θεσπίζεται και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΟΕ και ΕΕ ενώ για τα περυσινά εισοδήματα ήταν 20%, δηλαδή επέρχεται μια αύξηση έξι εκατοστιαίων μονάδων.

•Επιβολή φόρου 11% από το πρώτο ευρώ για τα εισοδήματα από ενοίκια. Η αλλαγή αυτή επιβαρύνει τους φορολογούμενους που έχουν χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, δηλαδή έως 5.000 ευρώ. Ενώ ένας φορολογούμενος που είχε εισόδημα το 2012 από ενοίκια ύψους 5.000 ευρώ δεν κατέβαλε φόρο εισοδήματος. Για το ίδιο εισόδημα το 2013 θα κληθεί να καταβάλει φόρο εισοδήματος ύψους 550 ευρώ.

•Ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Το ποσό της βεβαίωσης του ενιαίου φόρου ακινήτων θα φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 3,4- 3,6 δις ευρώ. Πρόκειται για έναν νέο φόρο καθώς το χαράτσι μαζί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας δεν προσφέρουν έσοδα μεγαλύτερα των 2,7 δις ευρώ.

Οι τρεις πρώτες φορολογικές ρυθμίσεις, θα εμφανιστούν ως αυξημένος φόρος εισοδήματος στα εκκαθαριστικά των φορολογούμενων για το 2014, ενώ μετά το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς θα τους αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων.

.sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *