Ντράγκι: Καλύτερη του αναμενόμενου η ανάπτυξη στην ευρωζώνη 2014

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την οικονομία της ευρωζώνης κατά το 2014 προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ανεβάζοντας…

την εκτίμηση της για ανάπτυξη στο 1,2% (από 1,1%), όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Η πρόβλεψη για το 2015 παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,5% ενώ η ΕΚΤ δημοσιοποίησε εκτίμηση και για το 2016, προβλέποντας ανάπτυξη 1,8%.

Απαντώντας στις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για τους κινδύνους που εγκυμονούν λόγω το χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε πως αναμένει σταδιακή αύξηση του ρυθμού αύξησης των τιμών κοντά στο ποσοστό-στόχο του 2%.

Ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε μάλιστα την πρόθεση της ΕΚΤ να διατηρήσει τη διευκολυντική νομισματική πολιτική της «για όσο χρειαστεί», προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε πως τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα «ή και χαμηλότερα» για μία «παρατεταμένη χρονική περίοδο».

Λίγο νωρίτερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είχε αποφασίσει να διατηρήσει αμετάβλητο στο 0,25% το βασικό της επιτόκιο.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *