Τσίπρας: «Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ το 2015… Κανονικά θα πληρωθούν οι δόσεις του 2014»

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015 και την …
αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα γίνει Κύπρος.

«Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται. Ο ΕΝΦΙΑ προέβλεπε ένα έσοδο 3,3-3,5 δισ. Εμείς με την κατάργησή του, θα έχουμε έσοδο περίπου 1,5 ευρώ. Θα αποκαταστήσουμε την απώλεια του 1,8 δισ.» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Ερχόμαστε να σταματήσουμε την καταστροφή και να δουλέψουμε βήμα βήμα για την ανόρθωση της οικονομίας. Το μεταβατικό στάδιο θα είναι κρίσιμο και πρέπει να έχουμε χρήματα στα ταμεία για να προχωρήσουμε.

Το 2015 ο Έλληνας δεν θα χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία. Θα μειώσουμε τις αντικειμενικές αξίες. Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά».

Για το περιουσιολόγιο, επεσήμανε πως δεν θα είναι μέσο φορολόγησης και πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Για το θέμα των καταθέσεων ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος ούτε θα γίνει. Δεσμεύομαι και εγώ αλλά και η ΕΚΤ». «Οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών», συμπλήρωσε «είναι εγγυημένες οι τράπεζες μας είναι στο ευρωσύστημα. Η εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένες από την ΕΚΤ. Είναι μια κινδυνολογία στην οποία δεν τσιμπάει ο κόσμος.»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να συνδιαλλαγεί, τονίζοντας πως «ζήτησα από τον πρωθυπουργό να βγούμε στα φώτα και να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα και όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά δεν δέχτηκε γιατί δεν έχει επιχειρήματα».

Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έχει κάνει εθνική πολιτική την γονυκλισία. «Εμείς λέμε πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το δράμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της αυτοδυναμίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι καν ότι η χώρα θα χρειαστεί να πάει σε δεύτερες εκλογές και εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά δεν θα πάει. «Ο ελληνικός λαός έχει και τη γνώση και την εμπειρία και την σοφία, έχει και την εμπειρία με αυτή τη συγκυβέρνηση πως λειτούργησε και τι όφελος άφησε στον Ελληνικό λαό».

imerisia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *