Η Αθήνα αλλάζει όψη με την ανάπλαση της Πανεπιστημίου- Πώς θα είναι το 2015

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιήθκε η ανάδειξη του νικητή για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, ενός έργου που αναμένεται να αλλάξει την όψη της
Αθήνας.

Το ίδρυμα Ωνάση μέσω του διαγωνισμού Re-Think Athens έχει αναλάβει την επιλογή και την χρηματοδότηση της μελέτης για την ημιπεζοδρόμηση της οδού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το ελληνικό Δημόσιο και αναμένεται να παραδοθεί στο αθηναϊκό κοινό το 2015.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαδημητρίου το βραβείο πήρε ομόφωνα το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο «Okra» ένα από τα σημαντικότερα γραφεία παγκοσμίως στην ανάπλαση οδών και την πεζοδρόμησή τους με βιοκλιματικά υλικά. H βραβευθείσα πρόταση φέρει τον τίτλο «Ένα βήμα μπροστά».

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού παρέστησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός εξήρε το ρόλο του Ιδρύματος Ωνάση στην προετοιμασία και την υλοποίηση του διαγωνισμού και σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω των αναπλάσεων που λαμβάνουν χώρα να αλλάξει ο χαρακτήρας της πρωτεύουσας. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς εστίασε στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, στη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό αλλά και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ως έργα που «τριγωνοποιούν» μαζί με το έργο για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου την αλλαγή που συντελείται στον μητροπολιτικό χώρο της Αθήνας.

Τον σημαντικό ρόλο του έργου αλλά και τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις που θα επιφέρει στο κέντρο σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας πως μαζί με το Ίδρυμα Ωνάση και το Αττικό μετρό θα μελετηθούν ενδελεχώς όλα τα ζητήματα ώστε τον Ιούνιο τα σχέδια να είναι έτοιμα και το έργο να προχωρήσει τάχιστα προς την υλοποίησή του με στόχο να παραδοθεί στους Αθηναίους περί τα τέλη του 2015.



www.koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *