Ρωμανιάς: Μπορούμε να μεταθέσουμε για το 2016 την 13η σύνταξη

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρωμανιάς διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κανονικά η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων…

Την χθεσινή δήλωση του γραμματέα του
ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κορωνάκη επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς σήμερα ο Γιώργος Ρωμανιάς. Ο  γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε πως η 13η σύνταξη μπορεί να μπορεί να μετατεθεί για το 2016.

Με δήλωση του στον τηλεοπτικο σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε πως ούτως ή άλλως η δέσμευση της κυβέρνησης για την προσφορά της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους αφορά τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι η Αθήνα αγωνίζεται για τη μη εφαρμογή της και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση κατέληξε στη λύση της επ’ αόριστον αναστολής αντί για κατάργηση ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. «Εμείς ούτως η άλλως δεν την εφαρμόζουμε», συμπλήρωσε.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κανονικά η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων, παρότι ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα καταβληθεί γιατί εξαρτώνται από το κρατικό προϋπολογισμό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *