Το 2024 θα έχουν αποζημιωθεί οι ασφαλισμένοι της Ασπίς και C.V

Νέα κυβερνητική ντρίπλα στο θέμα των ασφαλισμένων σε Ασπίς και Commercial Value, με τροπολογία που προσπαθεί να προστατεύσει το Ελληνικό Δημόσιο από τις δικαστικές προσφυγές, δίνοντας αποσβεστικές ημερομηνίες για τις υποχρεώσεις το 2024!
Παράλληλα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι πολλά από τα συμβόλαια θα μπορούν πρόωρα να εξοφληθούν, όμως θα….
πρέπει πρώτα το εγγυητικό κεφάλαιο να έχει εξασφαλίσει οικονομική επάρκεια.
Ετσι, προβλέπει ότι το ελληνικό δημόσιο ενδέχεται να δανείσει χρήματα στο εγγυητικό κεφάλαιο με την έκδοση ομολόγων, με μία όμως βασική προϋπόθεση αλλά με την προϋπόθεση οι ασφαλισμένοι μην να εγείρουν οποιαδήποτε δικαστική αξίωση κατά του δημοσίου.
Ως προς τις προθεσμίες εκκαθάρισης προβλέπεται ότι η παράδοση στοιχείων από τον επόπτη χαρτοφυλακίων Ζωής στην Τράπεζα της Ελλάδος θα γίνει μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2011, για να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ανάρτησης του προσωρινού χαρτοφυλακίου Ζωής της υπό ανάκλησης εταιρείας, προκειμένου να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να ασκήσουν τις αντιρρήσεις τους ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
Ενώ η προθεσμία για την έκδοση της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία εγκρίνεται η σύμβαση μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου Ζωής παρατείνεται έως την 31η Μαρτίου 2012.
Ακόμη ορίζεται ότι οι δικαστικές διεκδικήσεις των καταναλωτών, των οποίων δεν έγιναν δεκτά τα νομιμοποιητικά έγγραφα, ασκούνται κατά του εκκαθαριστή και όχι κατά του αναδόχου των χαρτοφυλακίων Ζωής.

http://www.asfalisinet.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *