Στα χέρια των αρχών 21χρονος Ρουμάνος για ληστείες στη Φθιώτιδα

Συνελήφθη, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας…

Λαμίας, προχθές (06-09-2013) το βράδυ στη Στυλίδα, ένας 21χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Στη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν ακόμη δύο ομοεθνείς του 21χρονου συλληφθέντα και ένας υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση και την σύλληψή τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, δύο ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της σε σπίτια στη Στυλίδα και στον Καραβόμυλο τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και μία περίπτωση κλοπής που διέπραξαν πριν από λίγες ημέρες σε σπίτι στη Λαμία.

Αναλυτικότερα, προχθές το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο συντονισμένων και μεθοδικών ερευνών για την διερεύνηση υποθέσεων ληστειών και κλοπών που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, εντόπισαν τον 21χρονο στη Στυλίδα και τον προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Από την συστηματική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 21χρονος αλλοδαπός, μαζί με τους τρεις συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στις οικίες τους, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, επέλεγαν, ως υποψήφια θύματα, υπερήλικα άτομα με σκοπό να μειώσουν την δυνατότητα αντίδρασης από αυτά και στη συνέχεια είτε με την χρήση σωματικής βίας, είτε με την απειλή μαχαιριού, αποσπούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα. Συγκεκριμένα:

Την 16-06-2013 τα ξημερώματα στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 80χρονης ημεδαπής, όπου με την χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφού την φίμωσαν και την έδεσαν χρησιμοποιώντας πλαστική ταινία, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο (σχετικό το από 16-06-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Την 24-06-2013 τα ξημερώματα στην Στυλίδα Φθιώτιδας, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, όπου με την απειλή μαχαιριού τον ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 86χρονος μάλιστα στην προσπάθειά του να απωθήσει τον δράστη που κρατούσε το μαχαίρι, τραυματίστηκε ελαφρά στον αντίχειρα (σχετικό το από 24-06-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Την 31-08-2013 τα ξημερώματα στη Λαμία, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 72χρονης ημεδαπής, όπου αφού εισήλθαν στην οικία της, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.400) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο του 21χρονου και δύο κάρτες sim, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών και κλοπής κατά συναυτουργία, καθώς και παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (07-09-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμθηκε για να απολογηθεί αύριο (09-09-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *