Νοέμβριος 27, 2018

Select your Top Menu from wp menus

Υπάρχει ψυχή και ζυγίζει 21 γραμμάρια!

Ο εκπληκτικός Μεξικάνος σκηνοθέτης, ο Alejandro Gonzalez Inarritu, είχε γυρίσει την βραβευμένη ταινία «21 γραμμάρια». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τα 21 γραμμάρια είναι το βάρος που χάνει το ανθρώπινο σώμα τη στιγμή που πεθαίνει, τη στιγμή που η ψυχή του φεύγει από το αυτό. Ουσιαστικά λοιπόν είναι το υποτιθέμενο βάρος που έχει η ψυχή και είναι ίδιο για όλες τις ψυχές, όλους τους ανθρώπους.

Αυτά βέβαια έγιναν στην ταινία. Στην πραγματικότητα από παλιά οι γιατροί έχουν προσπαθήσει να εντοπίσουν εάν υπάρχει ψυχή και εάν υπάρχει πόσο αυτή ζυγίζει. Το 1907 μάλιστα ο δρ Duncan MacDougall, ένας γιατρός από τη Μασαχουσέτη, θέλησε εμπράκτως να αποδείξει όχι μόνο ότι υπάρχει ψυχή, αλλά ότι εκείνη έχει και μάζα. Πήρε λοιπόν μια ειδικά κατασκευασμένη για αυτό τον σκοπό ζυγαριά από τον οίκο Fairbanks και μέτρησε το βάρος από 5 ετοιμοθάνατους άνδρες και μια ετοιμοθάνατη γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης Dorchester.

Με μαθηματικούς υπολογισμούς αφού έλαβε υπόψην τα υγρά του σώματος αλλά και τον αέρα μέσα στους πνεύμονες ο MacDougall, διαπίστωση ότι όσοι πέθαναν, έχαναν αρχικά ένα βάρος που ισοδυναμεί με το 3/4 της ουγγιάς. Η κάθε ουγγιά ισοδυναμεί με 28,35 γραμμάρια, και τα 3/4 αυτής ισούνται με 21,26 γραμμάρια. Ο MacDougall σε άρθρο του στους New York Times της εποχής είχε γράψει: «Αμέσως μετά τον θάνατο χάθηκαν, εξαφανίσθηκαν τα 3/4 μιας ουγγιάς από το σώμα των νεκρών.»

Πηγη madata
Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...