Πόσο απατεώνες μπορεί να είναι οι κυβερνητικοί; Το “πρωτογενές πλεόνασμα” έγινε έλλειμμα 2,1 δισ. ευρώ!

Aπίστευτα ποσά καλείται να πληρώσει η Ελλάδα με την είσοδο του νέου έτους στους τοκογλύφους του ΔΝΤ και της ΕΕ που “διέσωσαν την Ελλάδα από τους δανειστές της”!

Συγκεκριμένα χρειαζόμαστε τον Ιανουάριο 520 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση δόσεων προς το ΔΝΤ και την πληρωμή τόκων, ενώ τον Φεβρουάριο, που εκπνέει η δίμηνη παράταση του προγράμματος, υπάρχουν υποχρεώσεις 1,7 δισ. ευρώ και τον Μάρτιο άλλα 2,5 δισ. ευρώ.

Με βάση τον σχεδιασμό, η κύρια χρηματοδοτική πηγή για την κάλυψη αυτών  των χρηματοδοτικών αναγκών είναι τα 5,3 δισ. από τις εκκρεμείς δόσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Την κατάσταση κάνει δυσκολότερη το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως το τέλος Φεβρουαρίου, με την προϋπόθεση πάντα, να υπάρξουν τα έσοδα εκείνα που έχουν προϋπολογιστεί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών, στο πρώτο τρίμηνο οι δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη, θα φτάσουν τα 10,5 δισ. ευρώ, ενώ για την πληρωμή τόκων θα απαιτηθούν άλλα 2,2 δισ.

Με δεδομένο ότι τα καθαρά έσοδα υπολογίζονται στα 11,2 δισ. ευρώ, το γενικό λογιστήριο του Κράτους, έχει ήδη προβλέψει ταμειακό έλλειμμα 2,1 δισ.

Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλά για “πρωτογενές πλεόνασμα” ενώ έχει υπογράψει δόσεις “τρελών” δανείων…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *