Φάρσαλα: Τσιγγάνοι είχαν πάρει 211 χιλιάδες ευρώ για… ανύπαρκτα παιδιά!

Δήλωναν ανύπαρκτες γεννήσεις για να εισπράττουν παράνομα οικογενειακά επιδόματα

Εντυπωσιακές απάτες που κρατούν σχεδόν…
δυο δεκαετίες αποκάλυψε η εξονυχιστική έρευνα που είχε ξεκινήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου στα μαιευτήρια, τα ληξιαρχεία και τις δημοτικές υπηρεσίες της Μαγνησίας εδώ και ένα χρόνο, από τότε που είχε έρθει στο φως η υπόθεση της μικρής Μαρίας που ζούσε υιοθετημένη παράνομα στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Από τη διερεύνηση της παράνομης υιοθεσίας και το «ξεσκόνισμα» των αρχείων, προέκυψε ότι κάποια από τα παιδιά που είχαν δηλώσει ότι είχαν αποκτήσει 14 τσιγγάνοι από το 1986 μέχρι σήμερα, δεν… υπήρχαν πουθενά και ότι δήλωναν μεγαλύτερο αριθμό από όσα είχαν στην πραγματικότητα! Αυτό σημαίνει ότι δήλωναν ανύπαρκτες γεννήσεις για να εισπράττουν παράνομα οικογενειακά επιδόματα, το συνολικό ποσό των οποίων υπολογίστηκε σε 211.232,34 ευρώ!

Σε βάρος των επτά ανδρών και επτά γυναικών ηλικίας από 32 ως 61 χρόνων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά περίπτωση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Ωστόσο, η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται καθώς υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες και βρίσκονται υπό έλεγχο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *