Με συμφωνία τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 στο Πολεμικό Ναυτικό

Aιφνιδιαστική εξέλιξη στο θέμα των υποβρυχίων τύπου 214 υπήρξε πριν από λίγη ώρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατάφερε και πέτυχε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) .

Σύμφωνα με δήλωσή του Δημήτρη Αβραμόπουλου «Τα τέσσερα υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από …
σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.

Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας.

Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των Υποβρυχίων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον Υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Για το αποτέλεσμα αυτό, έχει ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό του θέματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής».

Για τα υποβρύχια αυτά το Ελληνικό Δημόσιο είχε δώσει έως τώρα 2,7 δις και αντι για τέσσερα υποβρύχια είχε παραλάβει μόλις το ένα. Η όλη ιστορία μπερδεύτηκε από τότε που ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναμειχθεί και …μεσολαβήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να φύγουν απ΄λο την ιδιοκτησία των Γερμανών και να αγοραστούν από τον Ι. Σάφα.

newpost.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *