Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 22-2-2015

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά…
καθώς επίσης και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονία και πιθανόν της Ηπείρου περιμένουμε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την Ήπειρο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 2 έως 5 βαθμούς στην Ήπειρο), 9 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και αργότερα τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν, με βροχές περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές κυρίως από το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

meteo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *